Ако никога не сте опитвали крем-брюле, сте загубили половината си

...
Ако никога не сте опитвали крем-брюле, сте загубили половината си
Коментари Харесай

Крем-брюле: запишете си оригиналната рецепта

Ако в никакъв случай не сте опитвали крем-брюле, сте изгубили половината си живот. Този френски десерт е превзел милиони сърца по целия свят. Това лакомство е толкоз нежно и евентуално не съществува различен десерт, който е прочут на всички и който най-малко един път да не сте опитвали в живота си.

Името на този десерт безусловно се превежда като “изгорял крем ”. В края на приготвянето на крем-брюле захарта се разтапя на повърхността, с цел да се карамелизира горния пласт. Резултатът е необикновен. Човек би желал да благодари на изобретателните френски сладкари за това кулинарно създание.

Съставки:

Сметана – 960 мл Захар – 200 грама Жълтъци – 6 броя Екстракт от ванилия – 1 ч.л.

Начин на подготвяне:

Сложете касерола със сметана и дестилат от ванилия на огъня и загрейте, само че следете да не кипне.

В обособена купа разбийте жълтъците и половината захар. Постепенно налейте гореща сметана в сместа от жълтъци и захар, като бъркате непрестанно.

В огромна тава подредете формичките за крем-брюле. Изсипете врящата вода в тавата, тъй че да стигне доникъде на дребните формички.

Изсипете кремообразната маса във формичките и печете в авансово загрята фурна на 165 градуса за 45-50 минути.

Извадете формичките от фурната, оставете ги да се охладят на стайна температура, покрийте ги с фолио и ги оставете в ледник за най-малко два часа.

Вземете крема от хладилника и оставете десерта да престои 30 минути на стайна температура. Поръсете повърхността на всеки десерт с останалата захар.

Разтопете захарта с горелка, с цел да образувате хрупкав връх. Ако нямате такова устройство, не се обезсърчавайте. Поставете крема във фурната на горния рафт под оптимално висока температура за 5-7 минути, преди да превърнете захарта в карамел!

Вижте още: Пригответе си сами фалшификация за чорба за зимата!

Въздушният крем-брюле може да ви развесели във всяка обстановка. Особено ни радва, че този десерт се състои от елементарни съставки и не е мъчно да се подготви!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР