Ако ни бъде връчен мандат в този парламент и виждаме

...
Ако ни бъде връчен мандат в този парламент и виждаме
Коментари Харесай

Панев, ДБ: Ако се стигне до връчване на нас на трети мандат, ще трябва да се потрудим

" Ако ни бъде връчен мандат в този парламент и виждаме късмет да се осъществя държавно управление, което обаче да може да свърши избрана работа в интерес на България, явно ще би трябвало да се потрудим за третия мандат ". Това позволи заместник-председателят на ПГ на Демократична България Владислав Панев, представен от Нова телевизия.

Той подсети, че по Конституция срокът при връчването на мандат за сформиране на държавно управление в този случай е малко по-дълъг от първия и втория. " Той може да обхване 2 седмици, тъй като първо се връчва на партия или ПГ, която след една седмица показва претендент за министър-председател. Така че се надявам да имаме задоволително време да съставим нужните цели, нужната стратегия за такова държавно управление и да успеем да убедим болшинството депутати. Но това не на всяка цена”. Панев не изключи опцията да поканят Българска социалистическа партия за сътрудник, защото по антикорупционната тематика " са на една вълна ".

В понеделник има Национален съвет на „ Зелено движение”, уточни депутатът. Една от тематиките ще са имената в кабинета с мандат на Политическа партия. Преди това за тях ще беседват в границите на обединението Демократична България. Панев разяснява още: „ Логично е да се случи още веднъж номинацията Борислав Сандов като вицепремиер и министър на околната среда и водите. Но не би трябвало да изпреварваме събитията”.

Той сподели, че не вижда проблем Кирил Петков да е министър на финансите. " Но става въпрос, че 121 депутати не би трябвало да видят проблем в това”.

Панев не отговори дали на отделилите се от Има Такъв Народ депутати ще бъдат предоставени 4-те ведомства, които някогашната им партия оглавяваше в кабинета на Кирил Петков. Но акцентира: „ " Моето мнение е, че в случай че те могат да излъчат задоволително кадърни министри, които могат да свършат избрана работа и да реализират избрани резултати до края на годината, тази алтернатива е отворена”.

Владислав Панев изрази вяра мандатът да бъде осъществен и да се продължи работа по значимите за страната закони. Той не мисли, че би трябвало да се прави крачка обратно в решението за изпъждане на съветските дипломати. А за това по какъв начин ще се отрази това на енергийната ни сигурност, уточни: „ АЕЦ Козлодуй има ресурси от нуклеарно гориво за 2 години напред. Така че непосредствена заплаха нуклеарната централа да не работи няма. Изключено е това. Ако спре вноса на съветски нефт не мисля, че ще окаже кой знае какво въздействие, тъй като рафинерията може да преработва и различен. Вярно, че има разлика 30-35 $ разлика, само че то не се усеща по бензиностанциите особено”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР