Ако не влезем в Шенген, моето предложение е, без да

...
Ако не влезем в Шенген, моето предложение е, без да
Коментари Харесай

Новаков предложи: Ако не влезем в Шенген, България и Румъния да вдигнат бариерите помежду си

Ако не влезем в Шенген, моето предложение е, без да нарушаваме европейското законодателство, граничният надзор сред България и Румъния двустранно да бъде решен и бариерите да бъдат вдигнати, това е допустимо и би трябвало да го създадем, в това число като знак на митинг, сподели евродепутатът Андрей Новаков. Той взе участие в полемиката на панел „ Бъдеще на превоза, цифровизация, зелени градове и продоволствена сигурност “ от форума " Зеленият преход и страните от ЦИЕ 2023 ", който се организира в София, осведоми Българска телеграфна агенция. 

По думите му повода да няма повече мостове сред България и Румъния над река Дунав е поради тактика на румънската страна и решението й да развива инфраструктурата си на запад към Унгария, а не на юг към България. Той означи, че от другата страна на нашите огромни градове има дребни обитаеми места, които не им дават отговор по мащаб и „ очевидно ползата не е да се свързват “. Според Новаков пари за мостове над Дунав има, само че липсва предпочитание да се строят. Той изрази мнение, че е въпрос на двустранни диалози „ да успеем да убедим нашите другари, съседи на север, че те граничат с Европейски Съюз и на юг, и че това е в техен интерес “. 

Във връзка с електротранспорта Новаков означи, че 70% от зарядните станции са в три страни. Той означи потребността от инфраструктура, само че по думите му „ е на ръба “ да се строят зарядни станции с парите на данъкоплатците. Според него пазарът у нас ще подтиква построяването им, в случай че се появи нужда и хората интензивно употребяват такива транспортни средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР