Ако не успеем да убедим нашите европейски партньори, че това,

...
Ако не успеем да убедим нашите европейски партньори, че това,
Коментари Харесай

Разговорите с Русия няма да са зад гърба на ЕК, увери Горанов

" Ако не успеем да убедим нашите европейски сътрудници, че това, което предлагаме, подхожда на европейските правила , ще имаме проблем, по тази причина няма да си позволим да водим тези диспути зад тила на Европейска комисия " . Това разяснява пред публицисти финансовият министър Владислав Горанов , който бе част от делегацията на министър-председателя Бойко Борисов при срещата му с съветския президент Владимир Путин.
Припомняме, че по време на срещата стана ясно, че Русия желае да взе участие в рестарта на АЕЦ " Белене " и е допустимо прекосяването на Турски поток през България . Малко преди този момент излезе и решението на Европейска комисия , с което тя наложи конкурентни цени в Източна и Централна Европа, като се чака сега държавното управление да започва договаряния и с " Газпром ".

 Правителството да стартира договаряния с Газпром, упорства шефът на КЕВР
Правителството да стартира договаряния с Газпром, упорства шефът на КЕВР

Европейска комисия даде зелена светлина за договаряния

Финансовият министър съобщи, че сходен вид срещи се провеждат, непрекъснато на експертно равнище - сред българското енергийно министерство, сдруженията към него и съветската страна. По думите му те не са толкоз обществени като тази сред премира Борисов и президента Путин.

Относно Американските централи , финансовият министър съобщи, че не трябва да се стига до заплащане на неустойки. По думите му съгласно разбор вложенията в една от Американските централи е възвърната.

Владислав Горанов взе участие във конгрес на тематика: " Услугите от общ интерес - мотор на устойчивото развиване и растежа в Европа ".

 Борисов не се е молил или извинявал в Москва, изяснява Горанов
Борисов не се е молил или извинявал в Москва, изяснява Горанов

За хазарта - никой не е банкрутирал от обстоятелството, че е изтъркал две билетчета

Относно парите за кохезионна политика, министър Горанов разяснява, че данните демонстрират доста повишаване на кохезионния пакет за България. Той бе безапелационен, че няма причина да променяме тактиката си до края на юни да внесем молба за участие в чакалнята на еврозоната.
" Работим върху пътна карта, скоро ще приключим този развой " , увери Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР