Ако не сте завършили курс по готвене и никога не

...
Ако не сте завършили курс по готвене и никога не
Коментари Харесай

Тези кулинарни трикове ще ви гарантират отличен резултат всеки път

Ако не сте приключили курс по готвене и в никакъв случай не сте учили по какъв начин да готвите, това не значи, че няма да станете отлична стопанка. Просто обичайте това, което вършиме и се старайте да не допускате неточности, които даже опитните домакини вършат и ще съумеете.
Предлагаме ви да се запознаете с грешките, които би трябвало да избягвате. Учим се през целия живот, не можем да знаем всичко, само че би трябвало да се стараем.
За да научите по какъв начин да готвите съвършено, послушайте нашите препоръки по какъв начин да готвите вкусно и не допускайте тези неточности:
1. Не слагайте доматите, преди да сте задушили другите зеленчуци. Можете да добавите доматите в края, в противоположен случай киселината, която съдържат, ще забави приготвянето на зеленчуците. На първо място би трябвало да задушите морковите, лука, чушките и най-после доматите.
2. Не изплаквайте макароните след готвене. Ако готвите макаронени произведения, нишестето, което остава по макароните, идеално всмуква доматения сос и естествено усетът ще бъде по-добър. И не купувайте евтини макаронени произведения, а избирайте артикули от твърда пшеница, те не се слепват.
3. Не солете бульона при започване на готвенето. Ако добавите сол в бульона при започване на готвенето, не можете да прецените и може да го пресолите, защото водата понижава и супата става по-малко.
4. Не разбивайте пюрето с блендер. При високи скорости ще получите паста, използвайте пасатор.
5. Не слагайте огромен брой гарнитури в пицата. Тестото може да не се изпече задоволително, а при ястие, съставките могат да паднат, което е неловко.
6. Не режете лука авансово. Когато престои нарязан, лукът става леко горчив, нарежете го тъкмо преди готвене.
7. Не гасете сода с оцет. Така се губи въглероден диоксид, който се изпарява и тестото няма да има тази помпозност, която бихте желали.
8. За печене можете да употребявате по-рационален метод: Вземете две чаши и налейте по петдесет мл вода във всяка от тях, в едната от тях разредете сода, а в другата лимонена киселина или сок, след което прибавете цялото наличие в тестото. Печивото ще бъде чудесно. Вие знаете ли други кулинарни трикове?

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР