Ако не сте сменяли мобилния си телефон с по-нов модел

...
Ако не сте сменяли мобилния си телефон с по-нов модел
Коментари Харесай

Зареждате телефона си на 100%? Спрете да го правите веднага


Ако не сте сменяли мобилния си телефон с по-нов модел от известно време, тогава батерията му към този момент не е това, което в миналото е била.

Това може да се дължи на общото й изхабяване, само че може да бъде и вследствие на навиците ви за зареждане. Защото най-малко един от тях е неверен, написа английският Daily Mirror.

Оставянето на изтощения телефон за зареждане през нощта евентуално е това, което множеството от нас са привикнали да вършат - само че се оказва, че то може да носи повече щета, в сравнение с изгода.

Компанията Cadax, която предлага устройства, които тестват смарт телефони и други акумулатори, разполага с безвъзмезден учебен уеб страница, наименуван Battery University. Той предлага голям брой препоръки за удължение на живота на батерията на вашия телефон. Вижте ги:

Зареждайте телефона си малко и постоянно

Всички сме привикнали да включваме нашите мобилни телефони на зарядните за дълго през нощта. Но се оказва, че в случай че вършиме това на дребни дози и нагъсто може в действителност да е най-хубавото за здравето на вашата батерия.

Няма значение дали зареждате телефона единствено на 10% или 20%, защото, съгласно Battery University, " частичните зареждания не предизвикват никаква щета ".

Не оставяйте телефона да се изключи, преди да го заредите

Един постоянно даван съвет е да изтощите изцяло батерията на телефона, преди да я заредите още веднъж. Това обаче не е напълно рационално.

Според специалистите, това е нездравословно за батериите и ги износва по-бързо. Така че избягвайте предизвестията за изтощена батерия, в случай че въобще е допустимо.

Дръжте батерията на телефона сред 65% и 75% заредена

Оказва се, че има оптимална точка за поддържане на мощността на вашия телефон. Тя е сред 65% и 75% от цялостното зареждане на батерията.

Никога не зареждайте изцяло батерията

Причината: актуалните литиево-йонни акумулатори " не би трябвало да бъдат изцяло зареждани, тъй като високото напрежение ги натоварва ".

Не е належащо да махате зарядното, когато телефонът ви е изцяло зареден

Ако решите да пренебрегнете горната точка, положителната вест е, че не е нужно да сваляте телефона от зарядното, незабавно откакто се зареди на 100%.

От Battery University показват, че зарядното устройство автоматизирано се изключва, когато зарядът доближи 100%, тъй че не нанася никакви спомагателни вреди, в случай че го оставите обвързвано към телефона./ profit.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР