Ако не се вземат мерки след 1 юли доходите на

...
Ако не се вземат мерки след 1 юли доходите на
Коментари Харесай

Ако не се вземат мерки от 1 юли доходите на пенсионерите ще намалеят, предупреди социалният министър

Ако не се вземат ограничения след 1 юли приходите на пенсионерите ще намалеят, тъй като тогава ще се спре изплащането на така наречен Коронавирус добавка, предизвести през днешния ден пред Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков. Той добави, че в средата на годината ще има актуализация на пенсиите, само че то евентуално ще е 6.1%, което няма да покрие добавката от 60 лева

Гьоков изрази мнение, че е било неточност добавката да е за всички пенсионери. Министърът въпреки всичко изрази убеденост, че Националният застрахователен институт (НОИ) и Министерството на финансите ще намерят формула за актуализация на пенсиите, с цел да стигнат те равнища най-малко равни на тези с Коронавирус бонуса, която бъде утвърдена от Народното събрание.

Гьоков за следващ път акцентира, че с цел да има правдивост, при изчислението на пенсиите да се взимат приходите от по-късен интервал. " Няма неточност, а недоумение. Една институция като Национален осигурителен институт не може да прави неточности ", по този начин министърът изясни дебатите за размера на първите получени пенсии през новата година. Противно на обещаното не всички пенсионери получиха приход по-висок от този през декември. " Оставихме свръхочаквания в хората, в това число с политическото говорене ", заключи Гьоков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР