Ако не се намалят средствата по кохезионната и аграрната политика,

...
Ако не се намалят средствата по кохезионната и аграрната политика,
Коментари Харесай

Юнкер иска орязване на разходите по аграрната и кохезионната политика

Ако не се понижат средствата по кохезионната и аграрната политика, то парите по всички останали политики би трябвало да бъдат орязани с 45 на 100. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер след приключването на неофициалната среща на европейските водачи в Брюксел.

Както се очакваше, ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск уточни, че в идната многогодишна финансова рамка се плануват повече пари за битка с незаконната миграция, сигурност и защита и „ Еразъм+ ". По мотив сензитивните за някои страни, в това число и България, политики като кохезия и селско стопанство, той съобщи:

" Много водачи подчертаха продължаващата значителност на кохезионната и общата селскостопанска политика, вложенията в изследванията и нововъведенията и паневропейската инфраструктура. Ясно е, че целите са свързани с размера на бюджета и в този подтекст ние би трябвало да се оправим с дупката в приходите, която се обрисува след Брекзит. "

Някои страни-членки показаха предпочитание да усилят вноските си, сподели от своя страна ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и добави:

" Комисията одобри текст на 14 февруари, в който представихме на Европейския съвет разнообразни детайли за размисъл. И с помощта на този текст споделих на приятелите ни, че би трябвало да орежем разноските по аграрната и кохезионната политика. Това не ми харесва изключително, само че такива са действителностите. Ако не понижим средствата за тях, които съставляват 70 на 100 от общата европейска бюджетна маса, би трябвало да понижим парите за останалите политики с 45 на 100. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР