Ако не се формира правителство и вървим към 6-ти и

...
Ако не се формира правителство и вървим към 6-ти и
Коментари Харесай

Борислав Ангелов: Ако пак ще ходим на избори, защо беше свалено редовното правителство

Ако не се образува държавно управление и вървим към 6-ти и 7-ми предварителни избори, за какво се стигна до свалянето на постоянното държавно управление предходната година. Този въпрос зададе политологът Борислав Ангелов пред БНР-Благоевград.

Според него президентът Румен Радев има за цел да продължи да ръководи със служебното държавно управление.

„ Както виждаме служебното държавно управление демонстрира своите недъзи, и към този момент има значително проблеми “, сподели той и даде за образец решението да се внася в този момент план за бюджет макар настояванията това да бъде направено в края на предходната година.

Политологът насочи рецензии към Румен Радев и поради решението му да свика 49-ото Народно заседание тази седмица. „ Нищо не го постановяваше, в случай че той не се е тормозил, че политическите партии са се разбрали да има постоянно държавно управление “, сподели Ангелов. Той добави, че бързото привикване е удар и по Българска социалистическа партия, които би трябвало да проведат допитване в партията си да вземат участие ли и по какъв начин в възможен постоянен кабинет.

„ Той пришпорва политическите партии, това не е добър знак, не е християнски “, сподели още Ангелов.

Той изрази вяра, че партиите ще съумеят да създадат държавно управление. „ Те би трябвало да схванат, че това което се случва сега е борба против българските партии, парламентаризма и политическата система “, сподели политологът. Той укори Политическа партия и Демократична България, че отводът им да договарят за кабинет не прилича на парламентарни обединения, а е по-скоро държание на улицата.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР