Ако не ги бях застрелял, те щяха да ме убият.

...
Ако не ги бях застрелял, те щяха да ме убият.
Коментари Харесай

Двойният убиец от Пловдив: Ако не ги бях застрелял, щяха да ме убият

„ Ако не ги бях прострелял, те щяха да ме убият ”. Това декларирал при разпитите в Криминална полиция задържаният за двойното ликвидиране на ул. „ Борба ” № 18 Б в Пловдив Йордан Таков.

``
реклама

45-годишният мъж бе арестуван безусловно минути, откакто прострелял с по няколко патрона Васил и неговия наследник Христо Ботеви, напомня Блиц.

Тримата били родственици и съдружници във компанията „ Сити груп 1 БГ ”, оповестиха проверяващите.

Според информация в Търговския указател синът Христо Василев Ботев и чичо му Йордан Звезделинов Таков, както и трето лице, което ще бъде разпитано в хода на следствието, са притежатели на сдружението.

И тримата са учредили компанията си с идентични дялове от по малко над 15 000 лв.. Като шефове на „ Сити груп 1 БГ ”, с изключение на Христо и Йордан, се води и бащата на Христо – първият братовчед на Йордан – Васил Ботев, написа в. Монитор.

От няколко години бизнесът им бил в рецесия. Печалбите намалявали фрапантно. От последния финансов доклад на сдружението излиза наяве, че финансовата година е завършена на загуба от едвам осем хиляди лв.. Дали това е повода за жестокия скандал сред Васил, сина му Христо с роднината им Йордан, не е ясно.

Самият Йордан при разпитите не отричал, че е прострелял първия си братовчед и племенника си, само че отказвал да посочи за какво тъкмо са се скарали. Бил обяснил, че Христо и татко му претендирали той да им заплати избрана сума за фирмените дялове и откакто си поискали от него парите, настанало меле.

На 26 ноември т.г. към 16 часа в цеха на ул. „ Борба ” 18 тримата се сбили, за което приказват разместените мебели и неразборията в помещението.

„ По арестуваното лице няма забележими белези за това, че е бил обичай. Това, че е настанал побой сред тримата е по негови думи. Но защото и тримата са някогашни борци, е допустимо в действителност да са се сбили ”, споделят криминалисти.

По време на спора на роднините в цеха им при започване на търговиите на „ Брезовско шосе ”, под чийто адрес е записано и сдружението им, не е имало очевидец. Преки очевидци на абсурда не е имало, потвърдиха проверяващите.

Техен комшия, който също държал различен склад пред техния, първи чул изстрелите. Докато хване телефона, с цел да звъни на 112 и на открито към този момент бил излязъл Йордан Таков, който към момента държал револвера.

Според изказване на окръжния прокурор Румен Попов и на шефа на полицията в Пловдив ст. ком. Йордан Рогачев от вечерта на убийството, обвиненият е изпразнил целия пълнител на револвера си „ Макаров ” в бизнес сътрудниците си. Дали оръжието е било презареждано, както и какво е действителното положение на компанията на тримата, ще бъде установявано с разнообразни експертизи. Финансовата към този момент е предоставена на Икономическа полиция в Пловдив.

Срещу задържания Йордан Таков се чака да бъде повдигнато работно обвиняване по член 116 от Наказателен кодекс, съгласно което го грози затвор от 20 до 30 години, пожизнен или пожизнен без право на подмяна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФору
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР