Ако националният отбор се представи достатъчно силно, пътят на България

...
Ако националният отбор се представи достатъчно силно, пътят на България
Коментари Харесай

Пранди иска виза за Токио още от Варна

" Ако националният тим се показа задоволително мощно, пътят на България към Олимпийските игри в Токио 2020 може да стартира от Варна ", разгласи селекционерът на волейболистите Силвано Пранди. " Ако не успеем, има поправителна сесия ", добави италианецът. Според него главната цел е да играем оптимално добре всеки ден и против всеки противник.

В гонене на единствената отборна олимпийска виза за Токио нашите одобряват подред във Варна Египет, Пуерто Рико и олимпийския първенец Бразилия в Двореца на културата и спорта от през днешния ден до неделя. Само спечелилият в шампионата ще я завоюва. " Колко добре ще играе тимът ни, зависи от композиция от фактори - по какъв начин ще се представим ние и какъв брой мощно ще играят противниците ни ", сподели метафизичен Пранди и благодари на играчите, които са се вложили оптимално в подготвителния развой. " Уверен съм, че в интервала на подготовка през тези 4 седмици създадохме тим и се подвигна качеството на нашата игра ", добави Пранди. Той може да разчита на всичките 14 играчи, а тимът разчита доста и на поддръжката на публиката, която може да е преимущество за отбора. " Крайната цел е спечелването на първото място, само че с цел да стане това, за нас сега основната цел е да спечелим първия си мач с Египет ", посочи Професора.

Треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети разяснява, че тимът му идва във Варна от присъединяване в Панамериканските игри. " Нашата цел е да се развиваме и да създадем същинска волейболна просвета в Пуерто Рико ", сподели той. Според него Бразилия е любимец в групата, само че не би трябвало да се не помни, че България е хазаин и е забавно по какъв начин ще се оправи с преимуществото на своя терен.

" Всички 4 тима в групата имат своите олимпийски фантазии ", съобщи холандският треньор на Египет Гидо Вермюлен. " Ние също имаме упоритости, дойдохме с изменен състав, а нашата задача е да сме на равнище във всеки мач ", закани се той.

" Това е най-важното съревнование за нас през тази година ", сподели треньорът на Бразилия Ренан дал Зото. " За всеки играч и човек от щаба е фантазия да взе участие на олимпийски игри, по тази причина сме тук и това е главната ни цел ", добави наставникът на " Селесао ". Според него в подобен къс формат от 3 срещи в 3 следващи дни всичко може да се случи. " Убеден съм, че ще се получи мощен и забавен шампионат, всички участници са готови добре и ще дадат всичко от себе си ", сподели още Дал Зото. Той чака същински борби във Варна и съгласно него в групата няма изявен любимец.

Всеки ден първите срещи са от 17.00 ч., а мачовете на България с Египет, Пуерто Рико и Бразилия са от 20.30 ч.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР