Ако напрежението нарасне, Великобритания и САЩ могат да се намесят

...
Ако напрежението нарасне, Великобритания и САЩ могат да се намесят
Коментари Харесай

Шест стъпки към превръщане на конфликта Израел-Хамас в Трета световна война

Ако напрежението нарасне, Англия и Съединени американски щати могат да се намесят в помощ на Израел, като Сирия и Русия също могат да бъдат въвлечени в борбата

Бившият шеф на английския кралски флот адмирал Лорд Уест изложи 6 стъпки, които могат да трансфорат спора сред Хамас и Израел в международна война, оповестява „ Мирър “.

Ако напрежението нарасне, Англия и Съединени американски щати могат да се намесят в помощ на Израел, като Сирия и Русия също могат да бъдат въвлечени в борбата дружно с Ливан и Иран. Според него има шест стъпки, които могат да доведат до превръщането на спора в Трета международна война.

Стъпка 1

Ако Израел " реагира прекомерно остро ", като продължи да убива палестински цивилни жители и да прекъсва достъпа до храна, електричество и вода в линията Газа, арабският свят " ще промени желанията си ", сподели той. Уест добави, че в случай че има " големи жертви " в Газа, има възможност да се включи подкрепяната от Иран Хизбула.

Стъпка 2

Бившият шеф на военноморските сили съобщи, че това ще бъде " същински проблем " и спорът ще се популяризира отвън територията на Израел и Палестина: " Израел още веднъж ще реагира доста мощно против тях, като безспорно ще води офанзиви в Ливан. Така или другояче, Ливан е в хаос... той елементарно може да се срине, което ще докара до повече неустановеност там ", сподели той.

Стъпка 3

Лорд Уест допусна, че подкрепяната от Русия Сирия може да се причисли, в случай че Ливан бъде атакуван - и на собствен ред Владимир Путин също може да се включи в борбата. Според някогашния началник Иран би могъл да се причисли към битката, насърчавайки други страни да атакуван Израел.

Той съобщи, че в случай че нещата станат трагични и Израел нападне Иран, то " няма подозрение ", че Иран ще упрекна Съединени американски щати и Англия, че са забъркани. " Така че внезапно нещата се уголемяват много трагично ", добави лорд Уест и изясни: " Иран вижда в нас дребния Сатана, а огромният Сатана е Америка. "

Англия и Съединени американски щати към този момент изпратиха военни и военноморски сили в Израел и дадоха обещание да поддържат страната в битката ѝ против Хамас. Но макар че демонстрираха поддръжката си, и Джо Байдън, и Риши Сунак приканиха Израел да вземе поради, че палестинските цивилни не са свързани с Хамас и не би трябвало да бъдат убивани.

Стъпка 4

Според Уест обаче Обединеното кралство и Съединени американски щати могат да се включат, в случай че Израел стартира война с Хизбула. " Ако Израел стартира да губи поради Хизбула и Хамас, тогава има действителна заплаха Съединени американски щати и Англия да се намесят. "

Стъпка 5

Той добави, че " в случай че нещата тръгнат доста зле ", тогава НАТО " ще се стреми да усили потенциала си на изток, тъй като това може да се трансформира в борба ".

Стъпка 6

Шестата и последна стъпка, която би могла да трансформира спора в тотална война, е намесата на Саудитска Арабия, съобщи лорд Уест. Това може да се случи, тъй като Иран поддържа бунтовниците хути в Йемен, които са във война със Саудитска Арабия. Твърди се, че в Саудитска Арабия са били свалени ракети, доставени от Иран, и съществува риск спорът да ескалира още повече, в случай че това не бъде прекъснато. 

Източник: БГНЕС
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР