Ако направи тази грешка и тръгне по линия на реваншизма,

...
Ако направи тази грешка и тръгне по линия на реваншизма,
Коментари Харесай

Явор Божанков: Служебният кабинет ще търси реваншизъм, вендета и удар по БСП в услуга на ГЕРБ

Ако направи тази неточност и тръгне по линия на реваншизма, както явно потегля, ще платим висока цена всички

„ Посланието от Президентството през днешния ден беше обединяване, понижаване на политическото напрежение, което е и рецепта за излизане от тази политическа рецесия. Успоредно с това обаче, съставът на служебния кабинет допуска тъкмо противоположното. Не е загадка, че назначавайки министър на стопанската система, който е в директен спор с водача на една от партиите, уволнен от този водач, който обществено е изразявал гневна офанзива към Българска социалистическа партия и нейното управление, той има персонален претекст. “ Така националният представител от Българска социалистическа партия в 47-ото Народно заседание Явор Божанков разяснява новото служебно държавно управление, в ефира на БТВ.

В предаването “Лице в лице “ Божанков уточни ясната поръчка – ще се търси реваншизъм, персонална вендета и удар по Българска социалистическа партия. „ Краткото време на служебния кабинет и сложната обстановка не разрешава да имаш всичко “, съобщи Божанков и изясни: „ Трябва да изберат. От една страна са държавните проблеми, провокациите, рецесиите, неотложните решения и от другата страна са реваншизмът и това да върнеш на някого за нещо. Ако служебният кабинет направи тази неточност и тръгне по линия на реваншизма, както явно потегля, ще платим висока цена всички “, безапелационен е той.

Божанков изясни, че левицата в никакъв случай не са били основатели на спор и остава огромният въпрос за какво е този реваншизъм и тази офанзива. „ Защото този кабинет, макар корумпираното завещание на ГЕРБ, макар рецесията, инфлацията и войната, съумя да остави на служебния кабинет 1.5 милиарда остатък, държавна железница на облага, закрито познавач. правораздаване, редица кавги, като ремонта на язовирите, извадени нескрито, коментирани и изпратени на държавното обвиняване. Имаше и пропуски, само че през днешния ден можеше най-малко една добра дума да има от страна на президента “, счита той.

Според Явор Божанков огромният въпрос пред България е по какъв начин продължаваме оттук насетне и по думите му има четири благоприятни условия. Първата опция е ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Възраждане “ и “Има подобен народ “ да завоюват изборите. Това са силите, които назовават мафия, и в случай че това стане, следва реституция на остарелия режим.

Втората опция е да има антикорупционно болшинство – “Продължаваме смяната “, “Демократична България “ и Българска социалистическа партия, без взаимни отстъпки и без троянски коне на мафията, които взривиха обединението от вътрешната страна. „ Визирам “Има подобен народ “. Това е мечтаната от нас догадка и ние работим в тази посока “, посочи той.

Според Божанков третата догадка е мечтана от Борисов и тя е болшинство, събрано към евроатлантически полезности, което да притегли Кирил Петков.

„ Четвърто – предварителни избори. Ако служебният кабинет се впусне в офанзива против Българска социалистическа партия, това ще е част от по-голям проект, който цели резултатът на Българска социалистическа партия да бъде свален и да не може да бъде направено болшинство с “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “. Тоест ударът няма да е ориентиран против Българска социалистическа партия, а ще бъде опит за реституция на Борисов, което е най-лошата догадка за България “, уточни Божанков.

„ Ние получихме два пъти в последната година мандат и доказахме, че всички тези спекулации, че Българска социалистическа партия би управлявала с ГЕРБ, че би водила диалог с Движение за права и свободи, са неистина “, безапелационен е той и добави: “Възраждане “ е патерица в ръцете на ГЕРБ и Движение за права и свободи и това е потвърдено. Лидерът на “Възраждане “ е висял на вратата на Нинова да се моли да стане кмет от името на Българска социалистическа партия “, заключи Явор Божанков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР