Ако наистина търсите истината, ще ви се прииска да приложите

...
Ако наистина търсите истината, ще ви се прииска да приложите
Коментари Харесай

Съществува само една религия ~ религията на истината

Ако в действителност търсите истината, ще ви се прииска да приложите всички старания, с цел да я достигнете.

Най-трудно от всичко по пътя към Истината, е разделянето със личните ни показа за нея.

Онзи, на който са му скъпи неговите илюзии, който лелее за егото и оправдава своите грехове, не може да откри Истината.

Всичко във Вселената се състои от дребни частици и съвършенството на огромното се основава на съвършенството на дребното.

Всички неща са турени в ред, всичко се ръководи от Закона за аргументите и следствията.

Какъвто си ти, подобен е и твоят свят.

Животът прави от тебе това, което ти правиш от своя живот.

Вие не изживявате своя живот едновременно, вие изживявате миговете, от които той се състои.

Животът е цикъл от уроци, където индивидът е включен във верига от причинно- следствени връзки. Животът на индивида се състои от аргументи и следствия. Той сее и жъне. Всяко негово деяние се явява причина, която би трябвало да се уравновеси със разследване. Той избира причината( в това се състои свободната воля), само че не може да избере следствия, които опонират на тази причина( в това се състои съдбата).

Така Свободната воля създава аргументите, а Съдбата се разпорежда с резултатите.

Нашите премеждия са на първо място резултат на нашето незнание, неточности и неправилни дейности. Единствено ние сами, и никой различен, предизвикваме личните си премеждия.

Ако това не беше по този начин, в случай че човек можеше да извърши злочинство и да избегне следствията, тогава не би имало Закон за справедливостта, а без този Закон Вселената не би просъществувала даже един момент. Навсякъде щеше да има безпорядък. Не се безпокойте за резултатите, не се грижете за бъдещето, безпокойте се за персоналните си недостатъци и се погрижете за тяхното унищожаване.

Разберете простата истина – лъжливото не може да пристигна като резултат от вярното и положителното настояще няма да породи неприятно бъдеще. Вие управлявате своите дейности, само че не и техните резултати. Стореното през днешния ден, на следващия ден ще ви донесе наслада или тъга. Затова не се тревожете за това какво може да се случи или да не се случи с вас, а се безпокойте за това, какво мислите и по какъв начин мислите в този момент. Този, който твори положително не се безпокои за резултатите и не се опасява от вероятни несполуки.

Не единствено вие търсите Истината, само че и Истината търси вас...

Източник: spiralata.net

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР