Ако на 4 април избирателната активност на парламентарните избори е

...
Ако на 4 април избирателната активност на парламентарните избори е
Коментари Харесай

Три сценария за това какво се случва след изборите

Ако на 4 април изборната интензивност на парламентарните избори е ниска, това ще бъде парадоксално, споделя политологът Стойчо Стойчев. Според него митингите предишното лято са дали поръчка за огромно обществено неодобрение, което би следвало да се осъществя под формата на всеобщо гласоподаване. Ако това не даде подтик на вариантите, които заявяват алнернативност на ръководството, ще значи, че обществения заряд е бил единствено в пропагандата. Стойчев въпреки всичко позволява, че причина за ниска изборна интензивност може да се окаже и уплахата на хората от COVID-19.

Дали партия " ИТН " ще успее да изпревари Движение за права и свободи, към момента не може да се каже, счита политологът. Според него в новия парламент това ще са двете партии балансьори от еднакъв порядък, само че напомня, че социологическите изследвания обичайно подценяват резултата на Движение за права и свободи. Стойчев обръща внимание на незнайния брой гласове, които ще дойдат за Движение за права и свободи от Турция.

Стойчо Стойчев изключва опцията за сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия и обрисува три вероятни сюжета за това, какво се случва след изборите.
Кои са те? Колко партии ще влязат в Народното събрание? Кой ще бъде огромният печеливш в случай че изборната интензивност е ниска?
Вижте отговорите в " Директно в новините " със Стефан Кунчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР