Ако Москва не бъде победена бързо в Украйна, колективният Запад

...
Ако Москва не бъде победена бързо в Украйна, колективният Запад
Коментари Харесай

Победете Путин възможно най-скоро, за да запазите нашата цивилизация: Сорос

Ако Москва не бъде победена бързо в Украйна, груповият Запад няма да успее да се оправи с изменението на климата в точния момент, с цел да избави цивилизацията, съобщи милиардерът и финансист Джордж Сорос на Световния стопански конгрес в Давос във вторник . Той също по този начин назова Русия и Китай най-големите закани за неговата идея за отворено общество.

Изпращането на съветски войски в Украйна " може да е началото на Третата международна война и нашата цивилизация може да не я преживее ", съобщи Сорос пред WEF, и даже когато боевете там спрат, " обстановката в никакъв случай няма да се върне към предходната ".

Според него " нашествието " е настъпила в изискванията на битка сред " две диаметрално противоположни системи на ръководство: отворено и затворено общество ", първото олицетворявано от Запада, а второто - от Русия и Китай.

 

 

91-годишният Сорос си спомня за " вълнуващите дни " на разпадането на Съветския съюз, когато благосъстоянието му се е нараснало дотам, че през 1987 година е могъл да харчи по 300 милиона $ годишно, а фондациите му в Източна Европа " се оказаха по-успешни, в сравнение с чаках ".

Той твърди, че наклонността е почнала да се трансформира след атентатите от 11 септември 2001 година и " в този момент репресивните режими са във напредък, а отворените общества са под блокада ", като Китай и Русия съставляват " най-голямата опасност ".

Сорос обаче е оптимист за развиването на тази битка. Според него съветските войски са очаквали да бъдат посрещнати като освободители и да излязат спечелили в границите на дни или седмици, само че Украйна е съумяла да ги " победи " благодарение на Съединени американски щати и НАТО. В същото време той твърди, че китайският водач Си Дзинпин е уязвил легитимността си с локдауните поради Covid-19 в Шанхай и други градове.

 

Това, което в действителност тормози Сорос, обаче, е, че спорът в Украйна се намесва в екологичната стратегия, което значи, че изменението на климата може да стане необратимо.

 

В понеделник някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър прикани WEF да посредничи за реализиране на мир в Украйна през идващите два месеца, преди Русия да бъде вкарана в " непрекъснат съюз с Китай ", който ще дестабилизира Европа.

" В продължение на 400 години Русия е била основна част от Европа ", отбелязва 98-годишният Кисинджър и предизвестява тези, които се стремят към " разгрома " на Москва ".

   Снимка: Bloomberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР