Ако ме бяхте питали преди 3 дни за позицията на

...
Ако ме бяхте питали преди 3 дни за позицията на
Коментари Харесай

Плевнелиев: Путин е един нов Сталин, Русия е агресор, а Украйна е жертвата

Ако ме бяхте питали преди 3 дни за позицията на държавното управление във връзка с Украйна, щях да бъда сломен и да кажа, че в един исторически миг, в който маските паднаха, когато всичко стана черно и бяло, когато е ясно, че Путин е един нов Сталин и че Русия е агресор, а Украйна е жертвата, България беше безусловно от неверната страна на историята, гърчеше се някъде в периферията и щеше да изяде шамарите и от двете направления.

В последните два дни нещо им стана на ръководещите и от Путин получиха финален късмет да създадат нещо свястно за страната. Това съобщи пред bTV президентът Росен Плевнелиев.

„ Случилото се с газа е късмет за България да вкара огромна стратегия за енергийна успеваемост, за възобновими източници, с цел да се отървем от съветския газ, който хем е безценен, хем е непредсказуем и е оръжие ", съобщи той.

„ Верният ни ход е да поддържаме Украйна по всички вероятни способи, да бъдем заслужен член на НАТО, бързичко да се засилим в посоката към еврозоната, а ръководещите да се кротнат и да станат малко по-демократични, малко по-мъдри, да търсят поддръжка за стратегическите цели на България ", сподели още Плевнелиев.

„ Когато станах президент преди 10 години, започнахме от " огромния шлем " на Първанов, заменихме го с три смислени плана за българската енергетика.

През 2012 година имахме една входна точка за диверсификацията, в този момент са 7, в този момент компресорите бълват във всички направления.

„ Балкански поток” избавя България в сложен миг. В него са вложени 2,7 милиарда От тях към 500 милиона са компресори. И това е добра договорка - получили сме възвръщаемост от 700 милиона лв. за 3 години. Можем да пренасочваме газта към всички направления.

Борисов ли обслужва Путин, когато е вложил в тази мрежа, или Радев, Йотова, „ Възраждане”, които непрекъснато вървят по опорните точки на Путин?”, попита той.

„ Един водач може да бъде или мощен, или слаб. Слабите гледат социологията, мощните водачи водят хората и споделят кое е вярно и кое – не. Този фиктивен неутралитет, зад който застава Радев, е национална злополука, трета подред ", уточни той.

Плевнелиев бе безапелационен, че България би трябвало да достави оръжие за Украйна, с цел да може украинският народ да отбрани освен себе си, само че и нас.

„ Дава ли си президентът сметка, че ние може да сме идващите?”, попита той.

„ Правилно беше да се отиде в Киев, хубави бяха посланията. Слава Богу, че в последните два дни има някакво преориентиране на ръководещите, пресен полъх”, добави Плевнелиев.

„ Оставете Радев да си гледа социологическите изследвания и да си гледа рейтинга. Време за виновни исторически решения!

Радев пося и семето на популизма. На последващи избори има заплаха да има още повече популизъм и русофилство”, предвижда Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР