Ако ме бяхте питали преди 3 дни за позицията на

...
Ако ме бяхте питали преди 3 дни за позицията на
Коментари Харесай

Плевнелиев: Властта получи от Путин последен шанс за смислен ход

" Ако ме бяхте питали преди 3 дни за позицията на държавното управление във връзка с Украйна, щях да бъда сломен и да кажа, че в един исторически миг, в който маските паднаха, когато всичко стана черно и бяло, когато е ясно, че Путин е един нов Сталин и че Русия е агресор, а Украйна е жертвата, България беше безусловно от неверната страна на историята, гърчеше се някъде в периферията и щеше да изяде шамарите и от двете направления. В последните 2 дни нещо им стана на ръководещите и от Путин получиха финален късмет да създадат нещо свястно за страната ".

Това съобщи някогашният президент Росен Плевнелиев пред Би Ти Ви.

" Случилото се с газа е късмет за България да вкара огромна стратегия за енергийна успеваемост, за въобновяеми източници, с цел да се отървем от съветския газ, който хем е безценен, хем е непредсказуем и е оръжие. И в последна сметка да дръпнем напред в своята интеграция с демократичния свят ", безапелационен бе той.

" Верният ни ход е да поддържаме Украйна по всички вероятни способи, да бъдем заслужен член на НАТО, бързичко да се засилим в посоката към Еврозоната, а ръководещите да се кротнат и да станат малко по-демократични, малко по мъдри, да търсят поддръжка за стратегическите цели на България ", добави още Плевнелиев.

" Когато станах президент преди 10 години започнахме от " огромния шлем " на Първанов, заменихме го с 3 смислени плана, напомни Плевнелиев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР