Ако кметът на Батак е нарушил закона и прокуратурата го

...
Ако кметът на Батак е нарушил закона и прокуратурата го
Коментари Харесай

Кутев: Ако се докаже, че кметът на Батак е нарушил закона, има един ход

Ако кметът на Батак е нарушил закона и прокуратурата го потвърди, има единствено един ход и той е съд, затвор и всичко останало , което планува законът. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев пред публицисти, съобщи БГНЕС.

" Не съм аз ч овекът, който може да каже каква е истината за кмета на Батак, тъй като не го познавам. За мен няма никакво значение дали е член на Българска социалистическа партия или не, в случай че някой е нарушавал закони, той би трябвало да бъде осъден, по отношение на закона " , отговори Кутев на въпрос каква е истината за кмета на Батак.

„ Друг е въпросът дали обвиняванията, които вървят сега, са издържани, тъй като съм виждал доста пъти хора, които са упреквани от тази същата власт от ГЕРБ . В последна сметка се оказа, че те осъждат България, а не България – тях ”, разяснява Антон Кутев.

„ За мен две неща са основните и значимите. Ако този човек е нарушил закона, това би трябвало да бъде осъдено. Д али е нарушил закона, го дефинира съдът и прокуратурата, а не някое политическо лице или медийна акция “, уточни депутатът от левицата.

Кутев бе безапелационен, че д окато не бъде потвърдено едно закононарушение, то е работа на прокуратурата. „ Преди да имаме резултат от прокуратурата и съда, никой не може да издава присъди. Този човек е почтен до момента в който това не се случи. Ако той е нарушил закона и прокуратурата го потвърди, има единствено един ход и той е съд, затвор и всичко останало, което планува законът “, акцентира той.

Чисто партийно, съгласно Кутев, Българска социалистическа партия би трябвало да вземе ограничения за това да види каква е обстановката и дали не могат да бъдат потребни с нещо за органите на реда. „ Другото си е работа на прокуратура и съд. Ако се потвърди, че е отговорен, няма никакво значение дали е от Българска социалистическа партия или ГЕРБ . Ако има човек, който е подкупен, той би трябвало да бъде осъден и това е без подозрение “, повтори Кутев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР