Ако кажеш на някого, че е черен, вече е обида,

...
Ако кажеш на някого, че е черен, вече е обида,
Коментари Харесай

Напрежение в НС: Костадинов: Ако нарека негър - негър, обида ли е?, Зарков: Придавате си прекомерно значение!

Ако кажеш на някого, че е черен, към този момент е засегнатост, въпреки че думата " чернокож " значи тъкмо това на латински. В Америка думата  " чернокож " е натоварена с отрицателно значение, само че не и тук. Ако нарека чернокож, чернокож, засегнатост ли е? Това съобщи от парламентарната естрада водачът на " " по време на разискване на законопроект за промени в Наказателно-процесуален кодекс. 

" 10 страници за засегнатост и клюка, няма ликвидиране, посягане от расистки подбуди. Говорим за опция, която се дава за всеки един, който тръгне да излиза отвън одобрения към този момент монолог на западноевропейската и северноамериканската медийна и социална среда. Днес разбираме, че има предпочитание от парламентарна група да бъде изслушван публицист, тъй като има друго мнение. Че той е жив расист и ксенофоб! Добронамерено ви споделяме, това тук дава необятна опция и поле за тълкувание на най-различни закононарушения, които може да си измисли всеки един прокурор ", изрази терзания той.

" Думата " чернокож " идва от негроидна раса и като теоретичен термин, употребен и в България, не е афектиран. Там терминът е или " цветнокож " или " афроамериканец ". Ако ние непосредствено го използваме тук, би било расистко или дискриминационно. Това значи, че намирам разлика сред мен и него поради цвета на кожата. В Щатите се търси съзнателно разделяне сред хората, с цел да се поркарват политики, откакто там от 60 години няма иго и най-малко на книга няма сегрегация. Все едно да ви назовавам провадийци или да дефинирам произхода ви по географски принцип. За разлика от Съединени американски щати, в България няма сходно разделяне ", акцентира Петър Петров от " ".

" 10 страници претекстове. Това, което беше казано от моя сътрудник и съидейник Петър Петров - в тази обстановка изпадаме в доста рисков миг, в който всеки един от нас може да се трансформира в обвинен. Някой в случай че реши да обиди, е въпрос на образование. Но с тези 10 страници претекстове го превръщате в претекст за обвиняване. Не бива да доближаваме до груповата всеобща полуда, в която е потопено американското общество. Това е довело до позитивна дискриминация. Не бива да привнасяме непознати цивилизационни модели. Нямаме такива проблеми в нашето общество. То е относително хомогенно и толерантно. Такива законопроекти кънтят на кухо и отразяват непозната позиция. ", обърна се Костадинов към правосъдния министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо. 

" Това, което говорите: Съединени американски щати, анти-, няма го в българското законодателство, не е по този начин. Някой желал да затвори устата на " ". Мисля, че си придавате една концепция прекалено значение. Законопроектът третира засегнатост и клюка, расизмът и ксенофобията друго. Има въпроси, касаещи обидата и клеветата. Други, които касаят расизма и ксенофобията. Не мисля като вас, че битката с расизма и ксенофобията разделят българското общество. В настоящия Наказателен кодекс, даже да не приемете този закон, се съдържат тези понятия. Не става дума защо наричате, нито по какъв начин желаете да наречете някого. Става дума за закононарушенията: похищение, незаконно отнемане от независимост, насила, оскерняване на набожен храм. Не го вършим, с цел да заглушим думата, на който и да било. Въпросът е България да има съответно законодателство, което да предотвратява сходен жанр античовешко държание ", разяснява министърът на правораздаването. 

" Направи ми усещане тезата, че обществото ни е доста толерантно. Това въпреки всичко е човек, който от тази триуна е наричал част от българксоот общество, хора, които са протестирали - " фашистка сган ". Общинар от Варна: " Циганите са нечовешка паплач, която няма място в цивилизацията ". Това звучи ли ви като расизъм? ", запита риторично Явор Божанков от ПП-ДБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР