Ако животът ти донесе щурци и червеи, направи си десерт

...
Ако животът ти донесе щурци и червеи, направи си десерт
Коментари Харесай

Ммм, вкусно! Сървайвър черпи с бонбони със скакалци и червеи

Ако животът ти донесе щурци и червеи, направи си десерт - това е мотото на новия сезон на " Сървайвър ". Риалити шоуто стартира на 18 февруари по Би Ти Ви, а няколко дни преди старта на шоуто почерпиха публицисти със специфични бонбони от скакалци и червеи, видя Lupa.bg. 

В единия тип бонбони има кокосови топчета от скакалци, органични кокосови стърготини, брашно от скакалци и мед.



В другия десерт е недопечен брауни трюфел, който съдържа органично какао на прахуляк, слънчогледови семки, кленов сироп, брашно от скакалци и сушен брашнен червей. 



Последният десерт е шоколадов фъдж, който е изработен от шоколад, кондензирано мляко, сушени скакалци и чили.

Припомняме, че неотдавна и след доста дълги проучвания Европейския съюз позволи продажбата на брашнени червеи под формата на брашно, замразени, пастообразни или сушени, а също и на щурци, които могат да се продават като обезмаслено брашно. Това значи, че ларвите на брашнените червеи и домашните щурци са безвредни за консумация от хора без алергии. Храните, които ги съдържат, би трябвало да бъдат ясно обозначени.

В света съществуват над 2000 ядливи инсекти. Днес от ден на ден хора по света се хранят с тях. И до момента в който някои се ужасяват, други на драго сърце ги подготвят като предястие, деликатес или даже десерт. Ние напълно естествено от време на време хапваме червеи от праскови или череши, без да разберем.

Снимки: Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР