Ако жаждата за вино ни завари неподготвени и нямаме тирбушон

...
Ако жаждата за вино ни завари неподготвени и нямаме тирбушон
Коментари Харесай

Как да отворим бутилка вино без тирбушон

Ако жаждата за вино ни завари неподготвени и нямаме тирбушон на разположение, това не значи, че ще би трябвало да се лишим от удоволствието на една или повече чаши. Просто би трябвало да знаем един-два трика, с които да спасим обстановката и да оберем овациите на приятелите.

Горещо

Ако нямаме тирбушон, то най-малко запалка да намерим, а. С нейна помощ нагряваме гърлото на бутилката в продължение на към минута . През това време въздухът сред течността и тапата се уголемява и я избутва нагоре, до момента в който стане допустимо да я извадим.



Универсално

Няма по какъв начин да не ни се намират ключове. Избираме този, които е минимум евентуално да ни потрябва. Само би трябвало да бъде от общоприетите, не за секретна ключалка. Трябва да имаме едно на разум, че може да се изкриви.

Затова ключът за колата в действителност не е изключително добра концепция. А този, който ще прежалим за концепцията, слагаме в тапата под ъгъл от 45 градуса. След това започваме да въртим бутилката, до момента в който тапата не стартира да излиза. Същото упражнение можем да опитаме и с джобно ножче.



Майстор Сръчко

Друг вид за отваряне на бутилка вино включва винт, отвертка и тесла . Завинтваме винта в тапата и частта, която стане да стърчи от горната страна, издърпваме с теслата. Последната може да сменяем и с вилица - и за по-лесно.

А в случай че сме задоволително мощни в ръцете, няма да ни би трябвало и отвертка. Дори да звучи трудоемко , напъните сигурно няма да са напразни, щом виното потече в чашата.



Нестандартно

Разбира се, постоянно можем да пробваме и с няколко удара с дъното на бутилката в стената, употребявайки обувка или хавлиена забрадка за омекотяване на удара .

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР