Ако Израел не съществуваше, ние щяхме да го създадем“, заяви

...
Ако Израел не съществуваше, ние щяхме да го създадем“, заяви
Коментари Харесай

Байдън: Хамас не представлява мнозинството от палестинците, използва невинни семейства като жив щит

„ Ако Израел не съществуваше, ние щяхме да го създадем “, съобщи на конференция след визитата си в Израел американският президент Джо Байдън.

Той напомни, че страната Израел е основана като сигурна страна за еврейския народ:

„ Тя е основана с тази цел. Обещавам ви, че ще създадем всичко допустимо това да се случи “, увери Байдън.

Държавният глава съобщи, че Съединени американски щати и Израел не са единствено народи, измервани с мощта си, а народи и страни, които дават мощност.

„ Ние сме за концепцията израелският и палестинският народ да могат да живеят дружно в условия на достолепие. За да реализираме това, би трябвало да продължим да работим за реализиране на решение за две страни, с цел да могат те да живеят дружно със своите съседи. Това е моята цел, това е моята задача “, сподели той.

Според Байдън Хамас не съставлява голямото болшинство от палестинците и употребява почтени фамилии в Газа като жив щит, разполагайки своите командни центрове, оръжия и информационни тунели в жилищни квартали.

Междувременно съгласно източници на Ройтерс Байдън обмисля да внесе още на следващия ден в Конгреса искане за даване на спомагателна помощ на Украйна в размер на 60 милиарда $ и на 10 милиарда за Израел.

Още 30 милиарда ще оказват помощ за защитата на Тайван и сигурността по границата с Мексико.

Други източници споделят, че Байдън към момента не се е спрял на дефинитивна сума и че разбивката ѝ не е разисквана с Конгреса. Според американските закони Конгресът, а не изпълнителната власт управлява разходването на държавните средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР