Ако изборите за Народно събрание бяха сега, резултатите биха били

...
Ако изборите за Народно събрание бяха сега, резултатите биха били
Коментари Харесай

Кой би спечелил изборите, ако бяха сега?

Ако изборите за Народно заседание бяха в този момент , резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха взели 26,4% от подадените за партия, коалиция или претендент гласове, ПП-ДБ – 19,6%, „ Възраждане “ – 14,8%, Движение за права и свободи – 14,7%, Българска социалистическа партия – 10,6%, Има Такъв Народ – 5,1%. Останалите гласове щяха да се разпределят сред разнообразни други по-малки обединения.

Данните са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за Българската национална телевизия. Изследването обгръща 810 пълнолетни българи в представителна извадка и е извършено посредством изявление „ лице в лице “ с таблети.

Декларативната сигурност на гласоподаване в възможни парламентарни избори е 35,4% . От всички декларирали гласоподаване, 3,1% споделят, че ще гласоподават с „ Не поддържам никого “.

Сред трите съществени институции на политическото посланичество и власт у нас с най-високо утвърждение е президентската : с 39,5% доверие, при 43,9% съмнение. Доверието в държавното управление е 15,1%, а недоверието – 75,2%, а Народното събрание е с 12,2% доверие, при 80,2% съмнение. Процентите до 100 са за сметка на тези, които не могат да образуван отговор.

Доверието в главните политически фигури на централната власт също демонстрира челна позиция на Румен Радев , а доверието по отношение на главните партийни водачи е съразмерно на поддръжката за партиите им. По предписание у нас недоверието към обществени фигури е доста по-високо от доверието. Различна е и степента на осведоменост, а постоянно има и друга по големина група, която се колебае в отговора си. Изключението в последно време нормално е президентът – където стойностите на доверие и съмнение са близки. Доверието в Мария Габриел е 24,9%, а недоверието – 52%. 16,9 на 100 имат доверие на Николай Денков, а 67,5% нямат доверие. Доверието в ръководителя на Народното събрание Росен Желязков е 14,2%, а недоверието е 56,9%.

Изследването е извършено за Българска национална телевизия сред 29 февруари и 8 март 2024 година измежду 810 души по метода „ лице в лице “ с таблети . Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР