“Ако изборите трябва да са с бързи коли, то на

...
“Ако изборите трябва да са с бързи коли, то на
Коментари Харесай

Димитър Аврамов за предизборния дебат: Вместо бързи коли, на старта виждаме каруци

“Ако изборите би трябвало да са с бързи коли, то на старта виждаме купчина каруци ”.

Така политологът Димитър Аврамов дефинира стратегиите на партиите.

Политолозите Димитър Аврамов, Румяна Коларова, Даниел Смилов и Слави Василев обсъждаха предизборния спор. 

“В главните стратегии не се адресират действителните стопански и обществени проблеми. 3 милиарда природен газ са нужни на България, на българската стопанска система да действа. 1 милиард отива при “Топлофикация София ”, която е на чудовищни загуби ”, уточни Аврамов.

Според него би трябвало да се направи проект за преструктуриране на “Топлофикация София ” и да се затвори.

" Има ясни послания и към този момент ги виждаме в стратегиите, които партиите разгласиха. Разбира се, Българска социалистическа партия стартират с демографска рецесия, т.е. стимулиране на младите за раждаемост.

При десните партии основата тематика е стопански растеж, технологии и надлежно налози. Бях учудена, когато видях, че програмата на " Продължаваме промяната " (ПП) стартира с пенсиите, на второ място даже е корупцията. Това демонстрира, че не във всяка една стратегия има логичност ", това сподели проф. Румяна Коларова в утринния блок на bTV.

" Има мотив да имам мощен акцент върху пенсиите. Все отново не би трябвало да забравяме, че България е страна, в която има сериозна беднотия и има доста огромно подоходно неравноправие, в действителност ние сме първенци в Европейския съюз по това. Един от акцентите в това, което Политическа партия вършат е да подобрят тази картина ", съобщи Даниел Смилов.

Според него " Демократична България " (ДБ) е извела измежду акцентите си фискалната дисциплинираност. " Те дружно с Политическа партия са в тандем. Българска социалистическа партия е с обичаен фокус върху обществена политика. ГЕРБ на процедура се пробват да имат доколкото необятна палитра от ограничения, които оферират. Отсъства обаче антикорупционната политика ", сподели Смилов.

Слави Василев счита, че не вижда друг метод на партиите по отношение на изборите през ноември.

" Всяка една партия се пробва с нейните послания и нейните стратегии да завоюва колкото може повече гласоподаватели. Въпросът е, че гласоподавателят се умори. Програмите тъй като тръгнахме да приказваме за тях, в никакъв случай не са представлявали някаква съществена притегателна мощ. Никой не ги чете и доста малко от това, което написа в тях се извършва. Избирателят го знае и това е константа в българската политическа система. Всички партии имат положителни планове и стратегии, само че опциите са извънредно нищожни ", добави той.

Никой не ги чете и доста малко от това, което написа в тях се извършва. Избирателят го знае и това е константа в българската политическа система. Всички партии имат положителни планове и стратегии, само че опциите са извънредно нищожни ", добави той.

Ще има кабинет, той ще е съдружен, предвидиха Румян Коларова и Даниел Смилов. Цяла Европа се ръководи от обединения, сподели проф. Коларова.

Даниел Смилов бе безапелационен, че ще има държавно управление. Никой няма да гласоподава за партия, която ще каже: не, тази зима няма да вършим кабинет, ще изчакаме идващите избори. Натискът ще бъде голям, ще имаме коалиция, сподели Смилов.

Слави Василев обаче бе на противоположното мнение. Той бе убеден, че единодушие за кабинет няма да се реализира и отиваме на нови избори. Причината е, че кабинет може да се образува към едно от двете ядра – Политическа партия или ГЕРБ, само че останалите партии няма да одобряват нито един от двата разновидността.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР