Ако изборите бяха днес, заявената от бившия телевизионен водещ Слави

...
Ако изборите бяха днес, заявената от бившия телевизионен водещ Слави
Коментари Харесай

Ако изборите бяха днес, партия на Слави Трифонов влиза в парламента


Ако изборите бяха през днешния ден, декларираната от някогашния ефирен водещ Слави Трифонов партия "Няма такава страна " би влезнала в Народното събрание с четвърти резултат – непосредствен до този на Движение за права и свободи. Това демонстрира регулярното представително изследване на публичните настройки на организация "Алфа Рисърч ". Изследването е извършено сред 10 и 16 септември измежду 1023 пълнолетни жители.

Формацията стартира с поддръжка от 8.3%, като преди нея биха се наредили ГЕРБ с 21.5%, Българска социалистическа партия с 18.7% и Движение за права и свободи с 8.6 на 100. Зад евентуалната партия остават обединения като ВМРО-НФСБ с 4.8%, Демократична България с 4.1% и Воля с 2 на 100. Партията на Трифонов би лишила симпатизанти от Българска социалистическа партия, националистическите обединения и "Воля " без основна ерозия за ГЕРБ, регистрират социолозите.



Бъдещата групировка е припознавана като опция на ръководещата партия ГЕРБ от 11.5% от запитаните. Това я подрежда на второ място след Българска социалистическа партия (17.1%). Други 4.9 на 100 виждат опция в Демократична България.

Според 48.2% от запитаните има друга партия, подготвена да поеме ръководството на страната, до момента в който за 33.1 на 100 такава групировка липсва. Поради неналичието на всеобщи публични упования за разглобяване на цялата политическа система и преориентация на страната новата групировка, позиционираща се като опция на статуквото, стартира с умерени равнища на поддръжка, регистрират социолозите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР