Ако изборите бяха днес, ГЕРБ запазва водеща електорална позиция -

...
Ако изборите бяха днес, ГЕРБ запазва водеща електорална позиция -
Коментари Харесай

Ако изборите са днес, ДСБ и `Да, България` са трета политическа сила в парламента

Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ резервира водеща електорална позиция - 22,1%. Втора е Българска социалистическа партия с 16,9%, а Обединени патриоти получават 3,8%. След тях са Движение за права и свободи с 3,7%, сочат данните от последния сондаж на Маркет ЛИНКС.

Проучването е финансирано и извършено от Маркет ЛИНКС в интервала 24 ноември - 4 декември 2017 година Обем на извадката: 1058 лица над 18 година в цялата страна.

Според данните на организацията, евентуална коалиция сред " Да, България " (3,1%) и ДСБ (2,1%) все още показва капацитет за наличие в идващ парламент и то с резултат по-висок от механичния общ брой на електоралната поддръжка на двете партии.

" Всеки втори гласоподавател показва, че би дал поддръжката си за нов политически план. Партия, управлявана от президента Радев, би могла да окаже основни промени върху политическата карта на страната. Образът на " избавител " с антикорупционен ореол буди интерес към евентуален план на ТВ водещи Слави Трифонов " - показват в разбора си социолозите от Маркет ЛИНКС.



Доверието към главните институции на страната остава сериозно ниско, изключително по отношение на Народното събрание. Понастоящем държавното управление на страната е с по-нисък рейтинг на доверие от този на Европейската комисия.



" В обстановка на доминиращ скептицизъм, рецесия на гражданското доверие към главните държавни институции, към
политическата класа и не на последно място - най-ниския витален стандарт в Европейски Съюз, огромна част от българските жители не престават да одобряват демократичното развиване на страната като мощно проблематично " - написа още в разбора на данните на Маркет ЛИНКС.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР