Ако искате масата ви винаги да изглежда спретната и уютна,

...
Ако искате масата ви винаги да изглежда спретната и уютна,
Коментари Харесай

Как се подреждат приборите на масата?

Ако желаете масата ви постоянно да наподобява спретната и уютна, то е доста значимо да знаете точната класификация на приборите, главните правила за поредност на сервиране, както и кои типове сервизи защо са подобаващи. Не забравяйте, че трапезата в никакъв случай не би трябвало да наподобява празна, само че и разновидността да е претрупана не е за предпочитане.

Когато избирате подобаващ комплект принадлежности за хранене, които да употребявате за подредбата на вашата маса, може да помислите и за разнообразни декоративни детайли, които да разчупят крайния тип, поучават от Икеа. Особено в случай че мотива да се съберете с близки и другари е празничен, то това е наложително изискване. Вкарването на забавни акценти постоянно прави положително усещане.

Кой уред къде би трябвало да стои за вярна класификация на масата?

Когато подреждате посудата на вашата маса, не забравяйте да предвидите и нейните размери, с цел да може най-лесно да решите какво да сложите на нея и какво не. Има няколко съществени правила за подредбата, които ще ви оказват помощ да бъдете съвършени пред гостите си:
вилици – вилицата постоянно стои от лявата страна на чинията, като ако ще поставяте дребна виличка, тя би трябвало да стои от външната страна. Зъбците би трябвало да сочат постоянно нагоре;

нож – мястото на ножа е постоянно от дясната страна на чинията, като би трябвало да сочи нагоре и острата му част е обърната към нея;

лъжица – мястото на лъжицата за главното ядене е до ножа, от неговата периферия. Тя би трябвало също да сочи нагоре;

чаша за вода – чашата за вода или различен вид безалкохолно би трябвало да стои в горната дясна част, тъкмо над лъжицата и ножа;

чаша за вино – мястото на чашата за вино е до тази за безалкохолно, като е добре да са ситуирани на един ред;

салатни принадлежности – те стоят при започване на масата, отляво над вилицата;

десертни принадлежности – десертните принадлежности постоянно стоят отгоре на чинията за хранене;

салфетки – салфетките могат да стоят както под ножа и лъжицата, по този начин и в самата паница за хранене.
Не забравяйте сред обособените елементи на сервиза, които ви се постанова да употребявате за вашата маса, да оставяте нужното разстояние. Според етикета то би трябвало да е към 2.5 сантиметра. Внимавайте всичко да наподобява оптимално симетрично и отмерено, както и да употребявате качествени красиви комплекти, с цел да наподобява подредбата в действителност съвършена.

Какви са най-честите неточности при нареждане на трапезата?

Ако желаеме да оставим едно в действителност доста положително усещане в гостите си, то е доста значимо при разполагането на трапезата да следваме избраните за това правила и правила. Така можем да създадем елегантна и функционална класификация доста елементарно, което неизбежно ще бъде запомнено. Има обаче и доста неточности, които в случай че не сме изцяло наясно с етикецията, е допустимо да допуснем.

Една от най-честите неточности е слагането на другите елементи от посудата прекомерно близо един до различен. Това може да докара до компликации при храненето и сигурно няма да направи положително усещане.

Друго нещо, което постоянно се бърка, е редът и методът на класификация. Най-важното вярно, което може да ви помогне да избегнете този проблем, е това, че постоянно приборите за другите хранения се подреждат в реда на сервиране на ястията, като се стартира от най-външния край.

За да сте уверени в перфектността на вашата класификация и оформление, то в никакъв случай не използвайте разнообразни комплекти, защото това би развалило естетическия тип на трапезата ви. Тя би трябвало да наподобява красиво и подредено.

Дайте си задоволително време за сервирането и разположението на всичко належащо и обърнете внимание на всеки подробност. Така сигурно ще постигнете търсения резултат и ще имате една в действителност съвършена маса, споделят от Ikea.bg.

 
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР