Ако искате да сведете до минимум риска от сърдечно –

...
Ако искате да сведете до минимум риска от сърдечно –
Коментари Харесай

Стойте далеч от тези храни. Те увреждат сърцето!

Ако желаете да сведете до най-малко риска от сърдечно – съдови болести, не е задоволително само да похапвате потребни храни, а и да изключите нездравословните такива, които могат съществено да навредят на сърцето ви.

Всеки един експерт по хранене и човек с здравно обучение би ви посъветвал да измененията фрапантно питателните си привички и да не позволявате сърцето ви да се оправя с редица провокации всекидневно.

Кои са храните, от които неотложно да се откажем?

Според експертите човек би трябвало да престане да употребява алено месо. То е богато на доста наситени мазнини, чиито банкет няма да докара до нищо позитивно. Препоръчват се моно- и полиненаситени мазнини. За да си ги набавяте, би трябвало да похапвате колкото се може по-често ядки, авокадо, риба, първокачествен зехтин.

Ако ви е мъчно да се лишите от месо и държите на това то да участва в менюто ви, изберете пилешко.

Задължително спрете да похапвате печива за закуска. Полуфабрикатите също не са добра концепция. Същото това важи и за всички тези пици, спагети, които сме привикнали да купуваме замразени и сами да ги подготвяме вкъщи.

Освен, че ще допринесат за увеличението на тежестта, те също могат да отключат някои от най-нежеланите сърдечно – съдови болести.
 Виното е безвредно за сърцето Виното е безвредно за сърцето
Консумацията на вино носи най-малък риск за сърдечно-съдовата система спрямо други алкохолни питиета, обявиха учени от университ...

Спрете да пиете енергийни питиета. Ако смятате, че имате потребност от кофеин. Изберете чаша кафе, пред това да вкарвате в организма си големи количества захари.

Онези от вас, които страдат от високо кръвно налягане, неотложно да понижат потреблението на сол.

Алкохолът, наред с маргарина и сметаната, също би трябвало да бъдат фрапантно лимитирани.

Много внимавайте какво консумирате. Престанете да се изкушавате, а помислете малко повече за здравето си. Важно е да се храним здравословно, в случай че желаеме не просто да изглеждаме добре, само че и да се усещаме по същия този метод.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР