Ако искате да се впуснете в нова и вълнуваща кариера,

...
Ако искате да се впуснете в нова и вълнуваща кариера,
Коментари Харесай

Търсите работа? Сега е моментът да станете пилот и средната ви годишна заплата да се увеличи на...

Ако желаете да се впуснете в нова и вълнуваща кариера, може би сте уцелили идеалния миг да получите лиценз за водач, написа profit.bg.

Според отчет на Boeing, до 2036 година ще са нужни 637 000 нови водачи. Това, съгласно TravelPulse, значи 87 новоназначени на тази служба, които да се вливат в работната мощ всеки ден през идващите 20 години.

Според Forbes, огромна част от тези нови водачи, или общо към 40%, ще са нужни, с цел да се заменят сътрудниците си, които се чака да се пенсионират през идващите две десетилетия.

Останалите 60 % ще са нужни за покриване на нови направления и полети.

Голяма част от новаците в специалността ще се търсят отвън Съединени американски щати, съгласно Boeing. Те ще би трябвало да покрият потребностите на Азиатско-тихоокеанския район.

Все отново Щатите ще се нуждаят от 16 нови водача на ден всеки ден през идващите 20 години, единствено с цел да поддържат настоящите направления, сочат изчисленията на Forbes.



Докладът още открива, че 648 000 нови техници по поддръжката ще бъдат нужни на самолетните компании в същия период, дружно с 839 000 нови членове на кабинния екипаж.

И до момента в който това е фантастична вест за пазара на труда, тя не е чак толкоз добра за туристите. Както изяснява TravelPulse, увеличението на търсенето ще докара до солиден пилотен недостиг, което значи, че няма да има задоволително хора, които да летят по настоящите направления.

Този недостиг би могъл да докара до голямо нарастване на пилотските заплати - още веднъж ужасно за водачите, само че неприятно за потребителя, защото предизвикването за наемане на личен състав може да накара някои самолетни компании да понижат полетите и изобщо да пропуснат някои направления.

И до момента в който пътуването по света може да наподобява задоволително, с цел да притегли хората да се образоват за водачи, работата в действителност е необикновено взискателна и извънредно стресираща.

Както оповестява Travel & Leisure, специалността водач е оповестена за третата най-стресираща през 2017 година от CareerCast. Но със междинна годишна заплата от 150 000 $ може би си коства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР