Ако искате да прекарате следващата си почивка на някое по-специално

...
Ако искате да прекарате следващата си почивка на някое по-специално
Коментари Харесай

10-те най-мистериозни сгради в света, превърнати в хотели

Ако желаете да прекарате идната си отмора на някое по-специално място и да се насладите на едно неповторимо прекарване, то тогава описът по-долу е тъкмо за вас. В последните години в наклонност се трансформира реконструктурирането на исторически забележителности в хотели.

Обикновено това са здания, които преди години са се употребили със напълно друга цел, като да вземем за пример спектакъл, манастир, затвор. Днес обаче тези постройки са превърнати в хотели, като в същото време е непокътнат духът на истинската им конструкция. Запознайте се с 10-те най-мистериозни здания, превърнати в хотели.

1. Four Seasons Hotel Gresham Palace

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Бившият замък Four Seasons Hotel Gresham Palace е издигнат при започване на XX век и в началото е бил седалище на британска застрахователна компания. Aunique art nouveau landmark, прочут към този момент като Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest през днешния ден съчетава историческа грациозност с ултра модерни улеснения.


2. Hotel Hospes Palacio del Bailio

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Hotel Hospes Palacio del Bailio е пет звезден бутиков хотел, който се обитава в замък от XVI век, в сърцето на испанския град Кордоба. Той разполага с релаксиращ басейн, ситуиран измежду красиви градини и първокласен спа център. Hospes Palacio del Bailio обрисува въодушевяващ баланс сред предишното и сегашното и съставлява равновесие от история, изкуство, благоденствие и успокоение. Дворецът е разгласен за монумент на културното завещание през 1982 година Стаите впечатляват с внушителна грациозност и комбинация сред минало и настояще. Богатите материали от кожа и кадифе се употребяват в целия хотел. Хотелският ресторант Arbequina предлага комбинация от испански и мавритански обичаи. В него може да почувствате историческата и обичайната атмосфера измежду руините античен римски дом, до момента в който се наслаждавате на усета на най-хубавата новаторска кухня.


3. Mandarin Oriental, Prague

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Построен на мястото на някогашен манастир от XIV век, хотелът предлага изцяло СПА прекарване, басейн, както и две сауни. Съчетавайки хубав съвременен дизайн с архитектурни особености Mandarin Oriental е по едно и също време първокласен хотел и отлично непокътната част от природата. С 99 стаи и жилища, възхитителна столова и превъзходен СПА хотелът съставлява умерено леговище, където може да се насладите на едно неповторимо прекарване.

4. Hotel Im Wasserturm

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Разположен тъкмо в сърцето на Cathedral City, в спокойна конюнктура, вие можете да достигнете до огромните атракции в град Кьолн единствено за един момент. Имате невероятната опция да изследвате ненадминатото местонахождение на Wasserturm, като решите дали желаете да се озовете в центъра на града, където живота кипи, или да се върнете единствено крачка обратно в своя личен парадайс на мира.


5. Wanderlust Hotel

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Wanderlust е изцяло пробен бутиков хотел, основан да притегля вниманието на доста любопитни пътешественици от целия свят. Разположен е в Малката Индия – многолюден културен квартал, където преди години са се заселили индийски имигранти, а самата постройка в началото е функционирала като учебно заведение, основано още през 1920 година С четири тематични равнища от 29 стаи, хотелът е почетен с премия от сингапурските дизайнерски организации, като на всяка от четирите групи е дадена цялостна независимост на творчеството.

6. Hotel Katajanokka

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Когато Швеция губи войната против Русия през 1809 година, тя също по този начин губи и върховенството си над Финландия, която е включена в Русия (макар и за кратко). Поради тази аргументи Хелзинки става новата столица на Финландия. Една от главните задания на новият държател цар Николай I е да модернизират изискванията в пандизите на новата столица. През 1832 г. той дава позволение за започване на работа по създаване на нов затвор, която е приключена през 1837 година Тази постройка е бялото крило на хотела. В най-старата част на постройката се намира някогашната черква на пандиза, която е втората най-стара черква в Хелзинки. Само Старата черква в центъра на града е по-древна от нея. Днес неповторимият интериор на някогашната черква е предпазен от Финландският Национален съвет по антики и е реновиран с тяхно съдействие.


7. Thе Liberty Hotel

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Още от откриването си през септември 2007 година бостънският първокласен хотел бързо се трансформира в „ наложителна дестинация за посещаване “ за всички гости и локални поданици. Най-внушителна в постройката е 90-метровата ротонда, която е изцяло нехарактерна за подобен вид планове.

8. Krolewski Hotel

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Град Гданск в Полша е прочут с развъждането и обработката на зърнени култури, по тази причина и не трябва да ни изненадва, че този хотел в предишното е помещавал хамбар, откъдето идва и странната му визия. Крайречният хотел е един от най-изтънчените в местността.


9. Four Seasons Hotel at Sultanahmet

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Four Season Hotel в Султанахмет е прочут освен с удивителния си външен тип, само че и с комфортното си разположение сред Hagia Sofia и Blue Mosque – две от най-великите исторически здания на Истанбул. В античния град, обвързван с тайнствените води на Golden Horn, Мраморно море и Босфора, може да намерите 65 стаи и жилища в истанбулския първокласен хотел, който се обитава във вековния неокласически турски затвор. Four Season Hotel се намира единствено на няколко крачки от най-важните истанбулски забележителности в Султанахмет.

10. Chateau de Trigance

 10-те най-мистериозни здания в света, превърнати в хотели

Chateau de Trigance е антична цитадела, издигната от монасите на абатството Сент Виктор, локализирано в Марсилия през IX век. Замъкът е бил окупиран от властното семейство Понтевес до 1230 година По време на революцията крепостта е съвсем разрушена, а всички архиви – изгорени. Дълги години след мрачния интервал тя бива употребена като каменна кариера за жителите на града. Необикновената история на крепостта продължава през 1961 година, когато мъж на име Хартман е запленен от античния замък и взема решение дружно със брачната половинка си да даде нов живот на чудатата конструкция. Десет години по-късно друга двойка – господин и госпожа Томас, е привлечена от хубостта на архитектурната забележителност. Семейството бързо взема решение да продължи построената от предишните „ наематели “ наклонност, влагайки големи средства в доизграждането и освежаването на постройката. Днес тази самодейност на семейство Томас бива продължена от децата им.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР