Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Нарушения по договорите за "Турски поток"; Защо цените на борсовия ток продължават да са високи;

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на енергетиката, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин.
Строителството на правата на " Турски поток " през България се оказва в нарушаване. Причината -. Въпросът е какво ще последва - служебният енергиен министър Андрей Живков настоя за оставките на управлението на държавната компания, само че дали това действително ще се случи към момента не е ясно. Изводите от инспекцията са повече от смущаващи и още веднъж повдигат серия от въпроси, свързани с рентабилността и законността на плана.

Както " Капитал " писа неотдавна - става известно, че Отделно - от финансовия доклад на сдружението се вижда, че отговорностите към банки се усилват от 391 млн. лева до 922 млн. лева, а комерсиалните и други отговорности на сдружението имат рекорден растеж - от единствено 10 млн. лева при започване на 2020 година до внушителните 1.25 милиарда лева в края на годината.

В същото време, като у нас електрическата енергия, която се оферираше в сегмента " Ден напред " с ден на доставка 8 юли, бе с цена от 104.61 евро/мВтч. Проблемът е най-сериозен за промишлеността, която от години се доставя с електричество по свободно контрактувани цени.

Според специалисти пояснение има - от скъпите въглеродни квоти до жегите, обхванали част от европейските страни напоследък. За промишлеността обаче това е сериозен проблем, а съгласно някои повишаването на стоките за крайния консуматор просто е въпрос на време.
// И ОЩЕ
- " ЕВН трейдинг ", част от групата на EVN в България, стана първият търговец на електрическа енергия в страната, който прави роботизирана търговия с ток на енергийната борса. За задачата сдружението е внедрило софтуерното приложение за съгласуваност API (Application Programming Interface - софтуерен медиатор, който разрешава на две приложения да се свързват посред си) на водещия европейския оператор на платформи за търговия с електрическа енергия Nord Pool.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР