Ако Иран нападне Израел, Москва ще застане на страната на

...
Ако Иран нападне Израел, Москва ще застане на страната на
Коментари Харесай

Ако Иран нападне Израел, Москва застава зад еврейската държава

Ако Иран нападне Израел, Москва ще застане на страната на еврейската страна . Това съобщи заместник-посланикът на Русия в Израел Леонид Фролов, представен от " Таймс оф Израел ".

Коментарът на Фролов идва няколко дни след зародилото напрежение сред Иран и Израел. Израелските Военновъздушни сили смъкнаха ирански дрон, навлязъл във въздушното пространство от Сирия. Дамаск от своя страна пък смъкна израелски изтребител Ф-16.

 Сирия смъкна израелски Ф-16
Сирия смъкна израелски Ф-16

Израел затвори част от въздушното си пространство след свалянето на ирански дрон

" В случай на експанзия против Израел - освен Съединени американски щати ще застанат на страната на Израел, Русия също ще бъде на израелска страна ", акцентира той в изявление за " Ройтерс " в посолството в Тел Авив.

" Много от жителите ни живеят в Израел и Израел като цяло е другарска нация, затова ние няма да позволим експанзия против Израел ", даде обещание дипломатът.

Но Фролов изрази подозрение по отношение на изказванието на Израел, че Иран стои зад изпратения дрон . Той предложи израелските разследващи организации да открият контакт със сирийските си сътрудници.

Определено поддържаме правото на самоотбрана на Израел, дейностите на израелските водачи бяха изцяло верни, сподели още той.

Но съгласно него Сирия е суверенна страна и сирийският народ също има право на самоотбрана.

Руският политик предвижда, че израелците няма да бъдат радостни от американския проект за мир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР