Ако имате малка кухня, знаете колко ценно е пространството под

...
Ако имате малка кухня, знаете колко ценно е пространството под
Коментари Харесай

9 неща, които НЕ трябва да съхранявате под мивката

Ако имате дребна кухня, знаете какъв брой скъпо е пространството под мивката. Това е отлично място за депозиране на движимости като кухненски кърпи, спомагателни гъби, торбички за отпадък, кибрити, запалки и какво ли още не. Но дали за всички тези предмети мястото е безвредно, за някои от тях даже и нездравословно. Ето какво не трябва да слагате под мивката:
1. КУХНЕНСКА ХАРТИЯ
Обикновено под мивката минават водопроводните тръби към мивката, по тази причина мястото е склонно към навлажняване. Хартиени кърпи е по-добре да се съхраняват в настрана помещение, където няма риск от овлажняване, което ги прави по-малко ефикасни. Същото предписание важи и за всички останали хартиени артикули – салфетки, хартиени торби за отпадък, които са податливи на мухлясване и навлажняване.
2. МАЛКИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ
Ако в действителност не ви стига складово място, може би се изкушавате да пъхнете под мивката някои по-рядко употребявани дребни електроуреди като хлебопекарна, скаричка, кафемашина. Имайте поради, че електрониката и водата не вървят дружно. Съхранявайте електрическите уреди на настрана и изсъхнало място.
3. ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИ
В доста семейства химическите препарати за разчистване се складират под мивката, само че, в случай че имате дребни деца или домашни любимци, по-добре намерете друго място. Силните химически препарати (като белина) са изключително рискови, в случай че до тях стигнат децата или рошавите ви другари. Намерете им по-високо място, до което се стига по-трудно.
4. ЗАПАЛИМИ ПРЕДМЕТИ
Не слагайте под мивката предмети, на които написа „ запалимо “ и по опция ги дръжте отвън кухнята. Лакове, разтворители, аерозоли и други запалими артикули би трябвало да се държат отвън кухнята, в гараж или на друго добре проветряемо място.
 Как и какъв брой постоянно би трябвало да чистите мивката в кухнята Как и какъв брой постоянно би трябвало да чистите мивката в кухнята
Мястото, на което правите огромна част от домакинските си отговорности, кухненската мивка, вижда доста нечистотия на дневна база. И с теч...
5. ХРАНА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ
Опасно е да се съхранява храната за домашни любимци под мивката заради риск от влага и плесен. Храната би трябвало да е надалеч от всевъзможни нездравословни химически препарати, с цел да се избегне заразяване. Единствено може да държите храната тук, в случай че е в добре затворена кутия.
6. ЗАПАСИ ОТ ХРАНА
Ако имате малко жилище, знаете какъв брой е мъчно да се откри място за всички кутии с овесени ядки, брашно, ориз, спагети, сушени подправки и всевъзможни ресурси от храна. Пространството под мивката, обаче, не е най-хубавото решение. Дори и да не ползвате това място за почистващи препарати, влагата може да навреди на храната, която бързо ще мухляса.
7. ИНСТРУМЕНТИ
 Как да премахнем неприятната миризма от мивката без химикали Как да премахнем неприятната миризма от мивката без химикали
Ситуацията е позната до болежка: цялото семейство се връща вкъщи след лятна почивка, а апартаментът има отвратителна миризма на канализ...
Макар да няма течове, мястото е влажно и не е уместно да се съхраняват каквито и да е железни принадлежности. За да избегнете ръждата и корозията, дръжте инструментите на изсъхнало място, където няма да влязат в досег с влагата.
8. ОСВЕТИТЕЛНИ КРУШКИ
Предполага се, че мястото под мивката се употребява постоянно, изключително в случай че държите тук кошче за отпадък. Затова не е добра концепция да складирате чупливи предмети като осветителните крушки. Поставете ги някъде, където няма риск да га счупите или смачкате.
9. ИНСЕКТИЦИДИ
Предполага се, че неканените инсекти ще се събират под мивката, по тази причина ви наподобява разумно там да поставяте препарати срещу инсекти, даже и отрова. Подобно на химическите препарати, обаче, е доста значимо да държите надалеч от деца всевъзможни рискови предмети. Съхранявайте ги на по-високо място, където няма възможност дребни деца или домашни любимци да стигнат.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР