Ако имате горска или планинска вила, която не е основен

...
Ако имате горска или планинска вила, която не е основен
Коментари Харесай

Многобройните ползи от отглеждането на таралеж на вилата

Ако имате горска или планинска вила, която не е главен дом на фамилията, тя остава необитаема през по-голямата част от годината. Това въздейства отрицателно на двора в парцела. Той бързо бива високомерен от всевъзможни горски и полски пакостници, както и от инсекти.

Лесно можете да се грижите за градината си във ваше неявяване, като си намерите подобаващ иконом. И то напълно гратис. Достатъчно е да му позволите да се засели там. Кой е подобаващ? Симпатичен бодливко, несъмнено! Ето какви са изгодите от развъждане на таралеж на вилата!

Таралежите са в действителност скъпи пазачи на външната част от парцела. Бодливкото прецизно ще почиства дворното място от насекомите и техните личинки, които вредят на листата на дърветата и другите насаждения. Охлюви, гущери и мишки, които ровят и гризат всичко в двора, ще стоят надалеч от новия квартирант в градината, защото един възрастен ежко с тегло към кг е в положение единствено за нощ да изяде сред 100 и 200 грама месо.

Таралежите са невероятни, на тях отровите на съперниците им не им работят. Затова пчелите, осите и змиите са лишени от своето най-силно оръжие пред тях. Бодливият късокрак надзирател на двора бързо ще го прочисти, изяждайки всички пчели, оси и змии, които срещне. С острите си предни зъби той самоуверено прегризва гръбнака на змиите и след това изяжда влечугото.

Таралежът не се бои и от гнездата на осите. Веднага ги атакува, като жилата не го тормозят. Ужилването не му работи. Добре затулен зад бронята на острите си бодли, той умее да пази очите си и унищожава гнездата, прогонвайки рояците, които са се настанили в тях.

Особено потребен е този бозайник против набезите на мишките, които нанасят най-големи вреди на посевите, а и на складираните ресурси в самото жилище, издигнато на терена. Бодливият бранител на парцела ви незабавно ще се настани в мишите гнезда и ще прогони жителите им. Те гледат да стоят по-далече от острите му зъби.

 Таралеж

Самото място оживява пред очите ви, в случай че срещнете скромния си съквартирант из някоя пътечка или леха в градината. За децата таралежът е същинска атракция и опция да следят от близко един характерен жител на дивата природа в естествената му среда. Отглеждайте таралежи на вилата и ще останете прелестно сюрпризирани!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР