Ако имаше добра мисъл в премахването на таксите за обучение

...
Ако имаше добра мисъл в премахването на таксите за обучение
Коментари Харесай

Проф. Лиляна Вълчева: Отпадането на таксите за студенти крие много недостатъци

„ Ако имаше добра мисъл в премахването на таксите за образование на студентите държавна поръчка, тя щеше да бъде положена в закона и щеше да има някакви критерии за успеваемост, посещаемост и всевъзможни други отговорности за младежа, тъй че той да знае, че страната му дава, само че и изисква от него нещо съответно. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime университетският учител и ръководител на профсъюз „ Висше обучение “ към КНСБ проф. Лиляна Вълчева по отношение на предлагането на държавното управление държавното висше обучение у нас да стане гратис.
Тази мярка съществува и в другите страни, само че те са доста напред във възпитанието и отношението към висшето обучение, освен обществото, само че и самите младежи.
проф. Лиляна Вълчева, академични учител и ръководител на профсъюз „ Висше обучение “ към КНСБ

Според проф. Вълчева отпадането на таксите за образование в университетите не е приоритет на системата и не е казусът на висшето обучение.

„ Мисля, че „ има нещо гнило в Дания “, но доста гнило “, разяснява тя по отношение на претекстовете зад предлагането.
Мярката е хубава, в случай че я канализираме и я създадем по този начин, че в действителност да подтиква младежите.
проф. Лиляна Вълчева, академични учител и ръководител на профсъюз „ Висше обучение “ към КНСБ

Проф. Вълчева уточни, че е имала диалог с акад. Денков в края на месец декември, когато той я уверил, че ще търси поддръжка за нарастването на възнагражденията в бранша, само че не е ставало дума за отпадане на таксите за образование в държавните висши учебни заведения.

„ Аз съм разочарована от тези ректори, които незабавно са споделили, че са съгласни. Поздравявам огромната част от ректорите, които са се смутили и към този момент виждат, че имаме потребност от диалог по тази тематика, тъй като се откриват доста дефекти “, сподели още проф. Вълчева.

Тя даде за образец студентите, които са записали втора компетентност, тези по стратегия Еразъм и други.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР