Ако има политически лица след ротацията в правителството СДС може

...
Ако има политически лица след ротацията в правителството СДС може
Коментари Харесай

Румен Христов: Имаше сигнали за натиск върху бизнеса по време на служебните правителства

Ако има политически лица след ротацията в държавното управление Съюз на демократичните сили може да предложи и свои претенденти в стопанско-икономическата сфера. Това сподели водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS. Той съобщи, че ще беседва с сътрудниците от ГЕРБ, с цел да има представително място за Съюз на демократичните сили в евролистата.

 

По мотив вчерашното изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, че офанзивите против президента Румен Радев се дължали на отхвърли му да взе участие в „ сглобката ”, водачът на Съюз на демократичните сили посочи разликите сред президента и ръководещата коалиция. „ Аз не съм чувал за оферти. Може ли да си помислим, че президентът Румен Радев ще взе участие по някакъв метод в „ сглобката ”? Първо, пълномощията му по Конституция не разрешават това и второ – ние сме на диаметрално противоположни позиции ”,каза Христов.

 

Той разказа обстановката по-скоро като „ война сред институциите ”, а не толкоз сред персони.

 

Румен Христов счита, че поръчката на президента за различна политическа мощ ще бъде следващата проруска партия, която ще се бори за проруския електорат в България.

 

„ Евроатлантическото болшинство, проевропейските хора и болшинството в Народното събрание сме задоволителни, с цел да вървим по пътя, определен преди доста години ”, съобщи Румен Христов.

 

Запитан за „ касички ” в президентството, той сподели: „ Няма пушек без огън. Имаше сигнали за напън върху бизнеса по време на служебните държавни управления ”. Христов чака инспекциите на прокуратурата да изяснят дали има нередности.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР