Ако има някой, който не обича шоколад, да вдигне ръка.

...
Ако има някой, който не обича шоколад, да вдигне ръка.
Коментари Харесай

Коя е шоколадовата столица на България и кой любим десерт става на 25?

Ако има някой, който не обича шоколад, да вдигне ръка. Ако няма - значи този материал е тъкмо за вас, почитатели на сладкото прелъщение. И тъй като ние с екипа на Novini.bg обожаваме шоколад, през днешния ден ще ви разкажем за един същински храм на какаовите вкусотии, който се намира в Своге.

Градът, в който се създава и едноименният шоколад, се гордее с една от най-модерните шоколадови заводи в света. Как звучи единствено, нали?

Към днешна дата шоколадът "Своге " е част от огромното семейство на "Монделийз Интернешънъл ". Глобалният бранд е избрал България като една от главните си индустриални бази за Европа, а неотдавна и за някои пазари отвън Стария континент. На входа на огромния цех питаме шеговито защитата има ли метод екипът на Novini.bg да бъде "забравен " в склада за една нощ. Естествено, няма никакъв късмет. За сметка на това пък топ специалистите на "Монделийз " ни развеждат из цялата фабрика, което лишава цялостен следобяд, демонстрират ни изкусително ухаещите пространства, в които се основава шоколадът и най-после ни водят до сакралните пространства, в които всяко блокче идва по особено основана за задачата линия и се опакова от роботи. Смеем се, че мистерията е разбулена и мармоти няма, само че пък усещаме какво е въодушевило основателите на кино лентата "Чарли и шоколадовата фабрика ".



Наслаждаваме се на какаовата магия, а хиляди подготвени шоколади потеглят към рафтовете на магазините пред очите ни. Новите предписания за коледните шоколади към този момент се тестват, тъй че очаквайте в действителност положителни попълнения в празничната кошница. И като жест към всички, на които към този момент им се дояде шоколад, стопираме с вкусните разкази, с цел да ви споделим малко значими обстоятелства:

- Шоколадовата фабрика в град Своге заема основно място на картата на интернационалния производител на шоколад, бисквити и сладки произведения - "Монделийз Интернешънъл ". В нея се създават голям брой разнородни артикули, както и емблематичните шоколади „ Своге “, които през тази година празнуват своя 25-и рожден ден, дружно с 25-тата годишнина от придобиването на шоколадовата фабрика в град Своге от световната интернационална компания.



- За "Монделийз " шоколадовата фабрика в гр. Своге е пионер в новаторските и сложни планове, а разнообразната продуктова гама - вафли, бонбони и шоколадови блокчета, я нарежда като скъп актив. Тя е и пилотна фабрика и център за разработка на голям брой нови артикули и процеси, преди да се открият производствата и разраснат световно в системата на компанията.

- Честванията за компанията съответстват и със старта на нова пакетажна линия за шоколадови бонбони. За инсталацията и въвеждането ѝ в употреба "Монделийз Интернешънъл " влага над 22 млн. лева През последните три години компанията концентрира напъните си върху нова технология за пакетиране на бонбони за оптимизация и ускорение на индустриалния развой, запазвайки обичания усет и външен тип на продуктите. Новата линия е с внушителните размери на футболно игрище и може да създава до 6 600 бонбона в минута. Благодарение на новаторската апаратура компанията съумява да усили разнообразието от артикули, създадени в страната ни.



- Заводът в Своге е скъп и с опциите си за произвеждане на по-комплексни за осъществяване артикули с крем, добавки, многокомпонентни пълнежи. Единствено в Своге "Моднелийз Интернешънъл " създава шоколад с фъстъци и карамел, който се предлага в 27 страни на четири континента - Европа, Австралия, Южна Америка и Азия. „ Шоколадовата фабрика е основна за "Монделийз " при производството на голям брой произведения в международен мащаб. В България произвеждаме както местни артикули, като шоколади „ Своге “, по този начин и интернационалните емблематични марки като Milka. Днес фабриката доближава индустриален размер от над 32 хиляди тона годишно, най-високият размер създаван в миналото в нея, като продукцията ни се популяризира в близо 40 страни на 6 континента “, разяснява Анна Маринкова – шеф на завода на "Монделийз " в град Своге.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР