Ако има незаконно строителство на АМ Хемус, то е извършено

...
Ако има незаконно строителство на АМ Хемус, то е извършено
Коментари Харесай

Нанков: При управлението на ГЕРБ незаконно строителство на Хемус не е имало

Ако има нелегално строителство на Автомагистрала " Хемус ", то е осъществено от " Автомагистрали " ЕАД. Магистралата е изцяло планувана с обозримия период 2024 година Подготвителните действия в един голям линеен строителен обект лишават към 80% от времевият стадий за завършването на плана. Това съобщи пред БТВ някогашният районен министър Николай Нанков.

" Магистралата в секторите " Боаза ", " Белокопитово ", " Буховци " се строеше и към този момент беше пусната през 2019 година От пътен възел " Боаза " до разклона за Ловеч и Плевен всички строителни позволения бяха издадени, бяха направени подробни устройствени проекти (ПУП) и стартира действителното строителство. Във всички останали прави бяхме на стадий започване на строителство в границите на 2021 година ", добави той.

Нанков е безапелационен, че за всички лотове, по които се е строяло, е имало нужните позволения.

" За 4, 5 и 6 стадий има подготвени планове, признати в АПИ. ДНСК са подали неверни данни. За 7, 8 и 9 също има подготвени идейни планове, там ще се трансформира трасе. В рамките на две години следва завършването на четирите значими процедури по Подробен устройствен план, отчуждаване, план и позволение за градеж в сектора сред Велико Търново и Търговище ", сподели още някогашният районен министър.

Нанков съобщи, че по време на ръководството на ГЕРБ нелегално строителство по Автомагистрала " Хемус " не е имало и че по 4, 5, 6, 7,8 и 9 сектор не е строено, а са осъществявани подготвителни действия.

Той отхвърли изказванието на служебният районен министър Виолета Комитова, че са приключени 4% от автомагистралата, само че са изплатени 71% от парите. Под 35% от цената на Автомагистрала " Хемус " са дадени като задатък, обезпечени с банкови гаранции и застраховки. Преди три седмици АПИ изплати малко над 35 млн. лева за осъществени строителни действия към " Автомагистрали " ЕАД ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР