Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал

...
Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал
Коментари Харесай

След грозните сцени в парламента: „Възраждане“ искат официално извинение от ПП и наказание за Искрен Митев

Ако господин Костадинов се усеща афектиран, че съм му пипнал вратовръзката, за това бих се извинил, сподели Искрен Митев
„ Не бива да позволяваме простащината и инфантилността в Народното събрани. Нещо повече обаче, в случай че това може да го отдадем на неналичието на образование, не трябва да позволяваме нещо друго, което към този момент се прави напълно целеустремено. Не бива да позволяваме искрено разпространение на неистини, на клюки и на обиди вътре в Народното събрание! Защото това, на което станахме очевидци е нещо невиждано. Аз най-малко не съм виждал, откогато съм депутат. Поне ние от „ Възраждане “ не си разрешаваме нито да държим сходен звук към други хора, нито даже да използваме обидни термини и квалификации против нашите политически съперници “. Това съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание след разразилия се скандал, който се развихри малко по-рано в пленарна зала. Напрежението ескалира след изявление на депутата Искрен Митев от „ Промяната “, който назова от трибуната водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, господин Копейкин. Словесните конфликти прераснаха съвсем до пердах в Народното събрание, откакто Искрен Митев дръпна вратовръзката на Костадинов, който беше отишъл до депутата от Политическа партия, с цел да се изяснят.

„ Няколко неща станаха ясни. Стана ясно, че господин Копейкин продаде хората, купи си къща с техните пари, а парите, които му останаха, си ги обърна в евро ", съобщи Митев.

Костадинов пък реагира незабавно и скочи към трибуната. По микрофона се чуха думите: „ На този дръвник ще отида и ще му разбия муцуната! “.

„ Това, което направи лицето Искрен Митев, сега депутат от „ Продължаваме Промяната “ е безусловно невиждано – поредност от клюки и обиди, употребявани апропо от жълти медии главно. Клевета за присвоени пари, клюка за откраднати дотации, клюка за имунизации, клюка за сметки в евро и така нататък Нещо, което издава боязън и изтощение “, уточни Костадинов.

Той увери, че в този съответен случай няма да упрекна парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “.

„ Защото, до момента в който стана моментът, в който имаше напрежение, тъкмо представителите на неговата лична парламентарна група се пробваха да го озаптят по някакъв метод, за което желая да им благодаря. Но още тогава аз им споделих, че желаеме и настояваме за публично опрощение от страна на парламентарната група. Не от страна на лицето Искрен Митев, то няма безусловно никакво значение, никой няма да го помни след няколко месеца. Искаме опрощение обаче от страна на парламентарната група, тъй като даже от време на време да сме си разрешавали взаимно да изпадаме в малко по-остър звук, постоянно сме намирали метод да го поправяме. А това през днешния ден не се случи. Не се случи както от страна на председателстващия сега Народното събрание господин Вигенин, не се случи от страна на личната му парламентарна група сега, в който видяха какво се случва. Не бива да се получават сходни нелицеприятни сенки, тъй като те уронват така и така недобрия престиж на Народното събрание “, акцентира Костадин Костадинов.

Той уточни, че също така „ Възраждане “ ще изискат да бъде наложено и наказване на Искрен Митев от страна на управлението на Народното събрание.

„ Нека да забележим дали парламентарната нравственос ще надделее над моментните политически ползи “, сподели още водачът на „ Възраждане “.

По мотив репликата си по време на абсурда в пленарна зала: „ На тоя дръвник ще му разбия носа “, Костадинов изясни следното:

„ Каквото повикало, такова се обадило “.

Костадин Костадинов уточни още, че Копейкин е книжовен воин на Гогол.

„ Имаше деца в залата. Мисля, че това държание от който и да е не приляга на тази институция, в случай че по някакъв метод съм оказал помощ да се стигне до този спор. Разбира се, че изискуем опрощение, преди всичко на децата. Утре, когато те създадат същото в учебно заведение, по какъв начин някой да им изясни, че не е редно? За мен е притеснително, че господин Костадинов се разпозна в думите, които изрекох от трибуната. Той потегли към мен, потегли да ме наскърбява, аз просто желаех да му оправя вратовръзката, само че очевидно е изглеждало по различен метод. Физическият контакт е едва държание. Всеки заслужен човек би трябвало да заобикаля да се държи по този метод. От тази позиция бих се извинил първо на децата, след това на феновете, след това на вас “, сподели от своя страна Искрен Митев.

Той обаче акцентира, че му е мъчно да сервира опрощение на „ хора, които редовно се държат по този метод “, визирайки Костадин Костадинов и цялата ПГ на „ Възраждане “.

„ Не мисля, че заслужават извинения. Има един подобен принцип - когато човек се усеща афектиран, ти би трябвало да му се извиниш. Доброто образование го изисква. Така че, в случай че господин Костадинов се усеща афектиран, че съм му пипнал вратовръзката, за това бих се извинил “, уточни Митев.

Впоследствие двамата участници в абсурда разговаряха в коридорите, а Митев даже влезе в стаята на ПГ на „ Възраждане “.

След като излезе оттова не стана напълно ясно дали депутатът от Политическа партия се е извинил на Костадинов.

Малко по-късно Искрен Митев се извини от парламентарната естрада за своето държание.

На председателски съвет ще се разиска наказване на Костадин Костадинов и Искрен Митев. Това стана ясно от думите на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев след абсурда в пленарна зала през днешния ден сред двамата депутати.

Според него случилото се в пленарна зала е неприемливо.

„ Неприемливи са сходни подиуми в Народното събрание “, безапелационен бе Минчев. Той изясни, че ще бъде преценено кой с каква тежест е съдействал за обстановката.

По мотив настояването на „ Възраждане “ за публично опрощение от страна на „ Продължаваме Промяната “ Минчев уточни: „ Не, чак публично опрощение от групата не ми се коства належащо, само че самият проблем визира двамата съответни народни представители “.

Той съобщи, че не би обвинил младостта за случилото се, защото тя не е недостатък. „ Не оказва помощ влагането на доста страсти в парламентарната активност. Аз се пробвам да давам образец за по-малко страсти. Прекаленото изложение на страсти, може да докара до ненужни пристрастености “, безапелационен бе ръководителят на Народното събрание.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР