Ако Европейският съюз въведе минимални цени или задължителни ограничения на

...
Ако Европейският съюз въведе минимални цени или задължителни ограничения на
Коментари Харесай

Mинималните цени за полети в ЕС са политически невъзможни, според Ryanair

Ако Европейският съюз вкара минимални цени или наложителни ограничавания на полетите, ще лиши от права по-бедните жители, тъй че тази стъпка е политически невъзможна.   Това мнение показаха от нискотарифната самолетна компания Ryanair, представени от Reuters.   " Мисля, че това е политически невероятно ", съобщи Еди Уилсън, началник на Ryanair DAC, най-голямата самолетна компания в групата, на конференция, когато беше запитан дали през идващите 5-10 години може да бъде въведено минимално ценообразуване в целия Европейски Съюз или ограничаване на въздушните транспорти.

" Хората се нуждаят от съгласуваност, с цел да летят на повече от 500-600 километра и да стигат бързо. Не става въпрос за почивки. Пътуването със аероплан е нужда. ", добави той.

Само преди дни френският министър на превоза Клеман Боне съобщи, че ще потърси поддръжка от други страни от Европейски Съюз за въвеждане на минимални цени на полетите в Европа в опит да се понижи приносът на авиационния бранш към изменението на климата.
  Холандското държавно управление също съобщи този месец, че ще продължи с проектите си за ограничение на броя на полетите на летището в Амстердам следващата година, в очакване на утвърждението на Европейски Съюз за понижаване на замърсяването на въздуха и излъчванията на парникови газове.
  Служители на Европейски Съюз обявиха пред  Reuters, че страни, измежду които Нидерландия и Белгия, също поддържат френската концепция. Въпреки това, Франция ще би трябвало да се бори за утвърждение от повече страни от Европейски Съюз, измежду които има островни, които разчитат на въздушния превоз и райони с туристически браншове, подтиквани от нискотарифните полети.

  Нискотарифният транспортьор Ryanair, най-големият по брой пасажери в Европа, счита, че вместо това авиоиндустрията би трябвало да понижи въглеродните си излъчвания до нула, като усили потреблението на устойчиви авиационни горива и употребява по-големи и по-малко шумни самолети.   " Това няма да стане за една нощ и няма да стане посредством нещата, които французите оферират, като забрани и минимални цени. Всичко, което се споделя, е, че бедните хора не могат да пътуват, а това нормално не важи във Франция ", безапелационен е Уилсън.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР