„Ако до два месеца не бъде извършен ремонт на спортна

...
„Ако до два месеца не бъде извършен ремонт на спортна
Коментари Харесай

Арда с опасност да не играе в Суперлигата, ако не се ремонтира зала Арпезос

„ Ако до два месеца не бъде осъществен ремонт на спортна зала „ Арпезос “, всички старания на мъжкия тим по волейбол на Арда да се върне в Суперлигата ще отидат напразно “, сигнализира президентът на клуба Милко Багдасаров. „ Няма кой да ни позволи да се състезаваме в тази зала. “



Сагата със спортното оборудване в Кърджали е с многогодишна отминалост. При всеки дъжд се наводнява и не разрешава да се води естествен подготвителен развой. Състезатели и треньори влизат в ролята на строителни служащи, сами се пробват да спрат течовете. Така беше през предходната година. На няколко пъти се наложи мъжете и юношите старша възраст, вместо да упражняват, да се катерят по покрива на залата, с цел да разпъват найлони.

Залата се нуждае от нов покрив, ремонт на вътрешната структура, замяна на дограмата, с цел да се сътвори естествена среда за осъществяване на подготвителния развой.



Всеки професионален клуб би трябвало да разполага с база, която да му дава условия за развиване на състезателите. Едно е да тренираш професионално, друго е да тренираш аматьорски – да влизаш в залата понякога, това го знае всеки.

„ Това е нашата зала, залата, която е основала Арда като огромен тим, залата-страшилище за всички тимове от волейболната Суперлига. Тя се пропуква по шевовете от аудитория. А тази сърцата аудитория въздейства мощно, непосредствено върху гостуващите сформира “, прибавя Милко Багдасаров. „ Очакваме финансовите средства, които са планувани за ремонта и няколко години стоят в перото „ Ремонт на покрива “, най-накрая да влязат в приложимост. Това към този момент би трябвало да стане в доста незабавен порядък. “


Проблемът със залата стои като номер 1 пред волейболен клуб Арда, след това идват въпросите със селекцията, с финансирането на клуба. Освен община Кърджали, от управлението се надяват да се намерят хора и компании, които да подкрепят волейбола, тъй като Арда е лицето на Кърджали.

„ Ако кметът и регионалният шеф стоят обратно от цялата общност, която се тревожи за неуредиците към спортната база на тима, известни от години, значи те не са кмет и регионален шеф “, заключава президентът на клуба Милко Багдасаров.
novjivot.info
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР