Ако до 15 декември клиентите на отстранената от пазара „Фючър

...
Ако до 15 декември клиентите на отстранената от пазара „Фючър
Коментари Харесай

Клиентите на „Фючър Енерджи” застрашени от двойни сметки...

Ако до 15 декември клиентите на отстранената от пазара „ Фючър Енерджи”, са застрашени от двойни сметки за ток. Това стана ясно на среща сред регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров с управлението на EVN България. В диалога присъединяване взеха ръководителят на Управителния съвет на EVN България Робърт Дик и членът на УС на електроразпределителното сдружение Константин Величков.

На разискването стана ясно, че преустановяването на търговията е станало по искане на самата компания поради финансова проблеми, пречещи й да обезпечи контрактуваните доставки на ток за клиентите си. Сред клиентите на „ Фючър Енерджи “ има както предприятия и дребни компании, по този начин й лечебни заведения и детски градини. При такова състояние, разпоредбите за търговия с електрическа енергия плануват снабдяването да се поеме от доставчика, обслужващ съответната територия, само че от EVN предизвестиха, че цените на тока за подобен вид „ непредвидени клиенти “ са с 50% по-скъпи от тези на свободния пазар. Във връзка с изключителната обстановка, обвързвана с отстраняването на „ Фючър Енерджи “ от пазара на електрическа сила и прекосяването на забележителен брой клиенти към снабдител от последна инстанция, срокът, в който електроразпределителните сдружения ще одобряват заявки за промяна на доставчика се удължава до 15 декември.

Срещата бе част от станалите към този момент обичайни осведомителни срещи, проведени всяка година сред EVN България и представители на централната и локална власт за в детайли и регулярно информиране за активността на сдружението. Г-н Димитров беше осведомен с активността на сдружението, капиталовата му активност и съществени планове в област Пловдив. На срещата беше разисквана и тематиката, обвързвана с идни планове на EVN за вложения в енергийната инфраструктура на страната, като продължение на самодейността на сдружението в интерес на организации или сдружения с публично потребна активност.

Сред обсъжданите тематики беше и степента на развиване на свободния пазар на електрическа енергия в светлината на обстановката с отстраняването от пазара на търговеца на електрическа енергия „ Фючър Енерджи “.

По отношение на пазара на едро беше коментирано, че сигурността в пазара идва от прозрачността, която зависи от съществуване на изясненост за покупко-продажбите с сила. За тази цел подобаващ модел е силата, представляваща максимален интерес от страна на търговците, да се продава през Българската Независима Енергийна Борса.

Другите тематики на диалога бяха вложенията да сдружението в Област Пловдив, осъществената цялостна подготовка на EVN България за провокациите на зимата и положението на оборудванията, основните планове за Пловдив и полагането на магистрален топлопровод, който ще зареди с топлоенергия Медицинския университет, УМБАЛ „ Св. Георги “, Денталната клиника, Национален осигурителен институт и други обекти.

По време на срещата беше изразено общото мнение, че целенасоченото и намерено съдействие сред институциите и бизнеса е в основата на дълготрайното и стабилно развиване на всеки район.

тагове регионален шеф здравко димитров evn  Клиентите на „ Фючър Енерджи ” застрашени от двойни сметки за ток
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР