Ако днешна РС Македония претендира, че следва заветите на Гоце

...
Ако днешна РС Македония претендира, че следва заветите на Гоце
Коментари Харесай

Радев: Ако следва заветите на Гоце Делчев, РСМ трябва да впише българите в Конституцията си

Ако днешна районен съд Македония претендира, че следва заветите на Гоце Делчев, за какво не намира силите да впише в Конституцията неговите сънародници в името, на които той пожертва живота си. Това съобщи президентът Румен Радев, представен от БГНЕС.

Президентът акцентира, че Апостолът на македонските българи Гоце Делчев е следвал по стъпките Васил Левски.

„ Неуморен уредник и утвърден лидер на българите в Македония и Одринско, Гоце Делчев въодушевяваше, направляваше и с персоналния си образец чертаеше пътя към освобождението. С всеотдайността си към делото той печелеше мозъците и сърцата на поробените, които единствено за няколко години се преродиха в могъща революционна организация “, уточни Радев.

Той напомни, че житейският път на Гоце Делчев е къс, само че се е влял във безконечната и универсална битка за правдивост, достолепие и пълноправие.
Днес имаме свободна България. Но през днешния ден всеки, който твърди, че е вложил Гоце Делчев в темелите на държавността си, дано не акцентира броя на портретите и паметниците, а има силите да следва идеалите на Гоце Делчев. Нека неговото верую откри своето безкомпромисно място в публичния живот и всекидневието на жителите от Балканите. И в случай че днешна районен съд Македония претендира, че следва заветите на Гоце Делчев, за какво не намира сили да включи в Конституцията си неговите сънародници, за чиято независимост той пожертва живота си.
Румен Радев, президент на Република България

Той има вяра, че рано или късно ще се намерят далновидни политици, които да претворят делото на Гоце Делчев в живота, с цел да може неговите завещания да продължат да ни сплотяват. „ Защото идеалите разцъфват единствено тогава, когато се напояват с истината, когато над тях грее слънцето на достолепието на същинските човешки полезности, когато всеки човек може да живее живота си свободно и без значение “, акцентира Радев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР