Ако днес беше жива, принцеса Даяна щеше да навърши 62

...
Ако днес беше жива, принцеса Даяна щеше да навърши 62
Коментари Харесай

Днес принцеса Даяна щеше да навърши 62 г.

Ако през днешния ден беше жива, принцеса Даяна щеше да навърши 62 години. Тя е една от най-харизматичните обществени персони на всички времена. Стилът, класата и непринуденото й отношение към елементарните хора я трансформират в една от най-харесваните и обичани дами в целия свят.

Лейди Ди е родена на 1 юли 1961 година в фамилията на дребни благородници.  Баща се споделя Джон Спенсър, граф на Алторп, и има общо 4 деца. Когато е на 7 години, родителите й се развеждат, а децата остават при татко си. Даяна учи в Швейцария, а по-късно стартира работа като детска учителка. Тя е на 16, когато среща Чарлз, принцът на Уелс и престолонаследник на Англия.

Любопитно е, че по това време той се среща със сестра й Сара, само че Даяна е считана за по-подходяща младоженка за Чарлз. Годежът им е през 1981 година, а сватбата  е на 29 юли същата година. На 21 юни 1982 се ражда първото им дете  принц Уилям. На 15 ноември 1984 година се ражда и принц Хари. Отношенията на Даяна с кралица Елизабет охладняват, тъй като принцесата стартира да демонстрира все по-голяма самостоятелност и непоносимост към протокола.





Бракът с Чарлз се разпада, а в основата на краха на тази връзка е Камила Боулс. Даяна обръща лицето си към хората и по този начин се трансформира в " принцесата на народа ". Разгръща огромна благотворителна активност и усъвършенства имиджа на кралската фамилия. Официално Чарлз и Даяна се развеждат на 28 декември 1996 година. След развода си Даяна работи за Червения кръст и взе участие в акции за премахването на противопехотните мини по света. 

Работата ѝ е по-скоро с филантропичен, в сравнение с с политически темперамент. Тя обаче  към момента би трябвало да получи позволение от кралското семейство, с цел да заведе децата си на отмора или с цел да съставлява Англия в чужбина. 



36-годишната Даяна стартира да се среща с Доди Ал Файед. Тя е видимо щастлива с новия си другар, само че двамата умират в Париж в автомобилна злополука на 31 август 1997 година. Осемнадесетмесечното френско правосъдно следствие завършва през 1999 година с изказването, че автомобилната злополука, при която умира принцесата, е породена от Анри Пол, който е карал колата. Според проверяващите Пол е изгубил надзор над автомобила при висока скорост и под въздействие на алкохол. Известно е, че колата, в която се е возила принцесата на Уелс е била преследвана от фотографи. Погребението на Даяна на 6 септември 1997 година е предавано онлайн по малкия екран и е гледано от почти 2.5 милиарда души по света.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР