Ако човек спечели от хазарт, може да му спрат някои

...
Ако човек спечели от хазарт, може да му спрат някои
Коментари Харесай

При печалба от хазарт спират социалните помощи

Ако човек завоюва от хазарт, може да му спрат някои от обществените помощи. Това е допустимо да стане, откакто бъде изработен указател на всички изплащани в страната приходи. С измененията в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, които Народното събрание одобри на второ четене, Национална агенция за приходите ще събира информация освен за облагаемите, а и за необлагаемите приходи.

В приходната организация ще бъде изработен указател на всички получени приходи. Целта е обществени помощи, да вземем за пример за отопление или за енергийно небогати, да се дават единствено на хората, които фактически имат приходи под избран предел.

Фирмите и самоосигуряващите се жители ще подават в Национална агенция за приходите информация за всички изплатени на жители приходи, даже за тях да не се дължат налози.

Организаторите на
хазартни игри ще заявяват в Национална агенция за приходите всички изплатени облаги в размер над 5000 лева, гласят признатите текстове. В резултат, в случай че човек завоюва 5000 лева от хазарт, могат да му спрат помощите за отопление и детските, в случай че приходите в фамилията надминат прага за даване на подкрепяне.

Национална агенция за приходите ще получава информация и за продажба на жилища, ниви и коли, в случай че купувачът е компания или самоосигуряващо се лице, да вземем за пример нотариус или доктор на свободна процедура. Банките пък ще подават информация за изплатените на хората лихви, в случай че са в размер над 500 лв..

В Национална агенция за приходите ще получават и информация за изплащаните държавни пенсии, както и за получените спомагателни пенсии от частните фондове.

По длъжностен път в Национална агенция за приходите ще постъпва също и информация за всички обществени заплащания, в това число и детските добавки, в случай че са в размер над 500 лева на година. Ще бъдат докладвани и изплащаните от страната награди на създатели в региона на културата и на спортисти, както и изплащаните ренти от земеделска земя и дивиденти от кооперации, в случай че са в размер над 500 лева на година.

В резултат на тези промени хора, които получават пари от лихва или лихви от банкови депозити, може да бъдат отрязани от обществени помощи, в случай че общият размер на приходите им надвиши заложените прагове за подкрепяне.

Гражданите по избор ще могат да заявяват всичките си необлагаеми приходи с подаване на годишна данъчна декларация. Целта е, в случай че да вземем за пример получат огромна сума от
хазарт и решат да купят безценен апартамент или кола, да не се постанова Национална агенция за приходите да прави инспекция от кое място са им парите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР