Ако човек прекарва повече от час дневно със смартфона си,

...
Ако човек прекарва повече от час дневно със смартфона си,
Коментари Харесай

Прекарвате повече от час със смартфона? Може би страдате от депресия

Ако човек прекарва повече от час на ден със смарт телефона си, без значение дали в диалог, игри или сърфиране в интернет, може да страда от меланхолия, настояват американски учени, представени от Vesti.bg. Проверката на телефонните привички е елементарен метод да се дефинира дали някой е оптимистично надъхан, или е подтиснат.

Колкото повече време прекарва с телефона си, без значение какво прави с него, толкоз по-вероятно е да е в меланхолия.

Депресираните приблизително посвещават на смарт телефона си 68 минути, а недепресираните - към 17 минути.

Проследяването на придвижването на хората с GPS-а на телефона им също може да послужи за откриване на психологичното им положение.

Ако си стоят множеството време у дома или вървят на дребен брой места, това също е обвързвано с меланхолия, както и нередовният график, да вземем за пример работата на необикновени смени.

Средно една десета от хората страдат от меланхолия. Телефоните могат да оказват помощ казусът да бъде открит бързо.

Когато си играят с телефона, хората заобикалят мислите за проблеми, сложни взаимоотношения или мъчителни усеща. Това е държание на избягването, което особено за депресията, сподели ръководителят на проучването Дейвид Мор от Северозападния университет.

На базата на телефонните данни учените са разкрили хората с меланхолия с 87 % акуратност. Този способ се оказал по-надежден от общоприетите въпроси.

За проучването си учените са наблюдавали две седмици 20 дами и 8 мъже, застрашени от меланхолия. Средната им възраст е била 29 години. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР