Ако човек е ХИВ-позитивен това не означава, че е болен

...
Ако човек е ХИВ-позитивен това не означава, че е болен
Коментари Харесай

За колко време инфектирането с ХИВ води до СПИН?


Ако човек е ХИВ - положителен това не значи, че е болен от СПИН . Добре е да се знае, че заразяването с вируса ХИВ е съществена причина за развиване на СПИН, само че човек не се разболява незабавно след прихващане на вируса.

В някои случаи ХИВ-вирусът може да престои

в организма в инертно и неактивно положение с години. Това е причина доста хора да са носители на вируса, само че да живеят доста години след заразяването, без да им е сложена диагноза СПИН. А такава диагноза не им е сложена, просто тъй като те към момента нямат СПИН. А може и в никакъв случай да не го развият.

Синдромът на добита имунна непълнота се развива едвам откакто ХИВ-вирусът се задейства и предизвика зараза. Със актуалните способи на лекуване ХИВ-позитивен човек може въобще да не развие животозастрашаващия синдром.

В общоприетия случай трансформацията от преносител на ХИВ до болен от СПИН може да отнеме друго време, тъй като зависи от доста фактори. Най-често вирусът ХИВ се задейства вследствие развиване на странична зараза, т.е. когато ХИВ-позитивен човек се разболее от друга форма на инфекциозно заболяване, даже то да е леко.

Свързани публикации.. Създадоха антитела против ХИВ 0 Хапче преди секс ще понижава риска от СПИН с 85% 0 СПИН – кои са рисковете от заразяване и по какъв начин се слага диагнозата? 0

За да се приказва за действително развиване на СПИН, са нужни няколко условия. От основно значение е у пациента да се следи суперинфекция , т.е. по едно и също време развиване на повече от едно инфекциозно заболяване. Друг индикативен за развиване на СПИН фактор са ниските равнища на CD4 лимфоцитите . Това са характерни имунни съставни елементи, които ХИВ-вирусът унищожава. Има ясно регламентирана най-малко на количеството CD4 кафези в кръвна проба на здрав човек. При ХИВ-позитивен пациент, при който се открият равнища на тези кафези под сериозния най-малко, може да се приказва за СПИН.

Фактите приказват, че може да минат години преди преносител на вируса да се разболее от СПИН. Възможно е обаче това да стане и доста по-скоро. От основно значение и заразяването с ХИВ да се диагностицира в оптимално ранен етап

и да се премине на поддържащо лекуване, супресиращо интензивността на вируса.

Затова Световният ден за битка със СПИН е мотив да се подчертае за следващ път голямото значение на профилактичните проучвания за сполучливото преодоляване на това заболяване преди то да е минало във фаза, в която е неовладимо.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР