Ако често не спите достатъчно, определено не сте сами. Ето

...
Ако често не спите достатъчно, определено не сте сами. Ето
Коментари Харесай

Тези напитки ще ви помогнат да спите спокойно през цялата нощ

Ако постоянно не спите задоволително , несъмнено не сте сами. Ето кои питиета ще ви помогнат  да заспите по-бързо и да  спите умерено през цялата нощ.

Сок от череши. Черешите съдържат мелатонин. Според изследване пиенето на една чаша сок от череши два пъти дневно усилва времето за сън с 84 минути спрямо приемането на плацебо. Черешовият сок усилва съществуването на триптофан, аминокиселина, която работи с мелатонин , с цел да повлияе на съня.

Чай от лайка

Според теоретичен отчет лайката усъвършенства признаците на генерализирано обезпокоително разстройство и качеството на съня.

Бадемово мляко

Нивото на серотонин в човешкия мозък значително зависи от аминокиселината триптофан, която се съдържа в бадемовото и кравето мляко. В допълнение, бадемовото мляко е източник на магнезий и мелатонин , субстанции, които усъвършенстват съня.

Зелен чай без кофеин. Доказано е, че l-теанинът в този чай понижава напрежението и безпокойството , като усъвършенства съня.

Мляко

Калцият в тази напитка играе роля в производството на мелатонин. Освен това една чаша мляко съдържа калий и магнезий, които могат да оказват помощ за облекчение на мускулни крампи.

Чай от Ашваганда. Последните проучвания демонстрират, че билката ашваганда може да помогне на хора с леки нарушавания на съня и хора, страдащи от бодърствуване.

Кефир. Счита се за натурален източник на триптофан и е богат на пробиотици. Известно е, че разнообразният микробиом на червата е обвързван с усъвършенствана успеваемост на съня и увеличена обща дълготрайност на съня.

Златно мляко. За да приготвите тази напитка, прибавете малко куркума, джинджифил и мед към чаша мляко.

Новинарските материали не могат да бъдат приравнени с лекарско наставление. Преди да вземете решение, консултирайте се със експерт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР