Ако бях в тази ситуация, вероятно за честта на пагона

...
Ако бях в тази ситуация, вероятно за честта на пагона
Коментари Харесай

Прокурор от ВСС: Ако бях в ситуацията на Гешев, щях да подам оставка

Ако бях в тази обстановка, евентуално за достойнството на пагона щях да подам оставка, с цел да спра цялото това говорене по тематиката и замеряне с обвинявания, които мъчно могат да бъдат потвърдени, изключително, когато са дума против дума. Това не е правилно.
Прочетете още
Това съобщи Георги Кузманов от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет след нейното съвещание. Той е един от шестимата, които желаеха освобождението на основния прокурор Иван Гешев. То ще бъде обсъждано от Пленума на Висш съдебен съвет.

На днешното съвещание на Прокурорската гилдия приказва единствено за сигнала на Борислав Сарафов против Гешев. Той е същият, какъвто беше пратен в СГП в понеделник. Едно от изказванията на Сарафов в него е, че Гешев е записвал диалога си с кадровика Йордан Стоев, също подписал настояването за освобождение. Този запис бил пуснат от Гешев пред заместниците му в понеделник сутринта, преди да си скъса оставката.

Гешев се обадил и на Георги Кузманов да го пита за какво е подписал предлагането. Той му обяснил, не вярвал да го е записвал.

Сигналът на Борислав Сарафов ще бъде изпратен на етичната и дисциплинарната комисия, реши прокурорската колегията. В сигнала шефът на следствието упорства да бъде формирано дисциплинарно произвеждане против Гешев.

" Комисиите ще прегледат сигнала, ще преценяват дали е от тяхната подготвеност и уповавам се да се произнесат в най-кратък период. При нужда ще бъдат викани и разпитани всички, които имат отношение към случая ", сподели Георги Кузманов. Той е някогашен апелативен прокурор на Бургас и е от прокурорската квота.

" Комисиите ще работят в оптимално къси случаи. Нямам никаква съпричастност към сигнала на господин Сарафов и по тази причина не си направих самоотвод ", сподели Кузманов. В началото на съвещанието на колегията Иван Гешев прикани шестимата, които желаят освобождението му, да не вземат участие в гласуването по сигнала на Сарафов.

" Ние нямаме отношение към този проблем и наше обвързване е да се произнесем ", изясни Кузманов.

По отношение другите оферти - на Борислав Сарафов за освобождение на Ясен Тодоров и на Иван Гешев за дисциплинарно произвеждане на Сарафов - щяло да бъде същото. В оптимално къси периоди да бъдат прегледани.

По отношение на предлагането на шестимата кадровици, които желаят освобождението на Гешев, Кузманов изясни, че решението ще се взима от Пленума. Доказателства ще се събират по всички възможни начини.

" Така че разглеждането на настояването може да продължи и няколко дни, в случай че е належащо да се събира информация от доста хора ", сподели Кузманов.

Искането е, тъй като Ясен Тодоров, по разпореждане на Гешев, беше завел израелски специалист на мястото на гърмежа. Той не бил правил оглед.

" Това е тежко нарушаване, тъй като става дума за терористичен акт против държавността, без значение от това дали, както настояват някои, е инсценировка. Този акт е против държавността. Посегателство против основен прокурор ", сподели Кузманов.

И добави: Изключително обидно беше непокътнатото няколко дни безмълвие, че той е бил със фамилията си. това точно извади всички сътрудници прокурори пред правосъдните здания, тъй като когато е застрашено фамилията на някой сътрудник, тогава всички са застрашени. Те излязоха да поддържат точно застрашеното семейство на магистрата Гешев, изясни кадровикът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР